aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Saturday, October 30, 2010

kursus e-gstt

okey...skrg sumernya ada 'e'...klu tak e mesti 'i'..shortform tuk teknologi..e-commerce. e-dagang, e-bla bla bla...mcm2 adoooo. Hari ni plak, kami warga gstt di jemput plak mhadiri kursus e-gstt. Anjuran Sektor pengurusan sekolah, JPNJ..program pertama kali yg mengumpul Gstt daerah pasir gudang. Tahniah atas usaha murni sebegini yg mhargai wujudnya gstt dlm sistem pendidikan Malaysia..

Awal2 pagi, kul 7 aku dh gerak m'collect geng2 lain (dh mcm dreabr teksi pun iyo jugoks..) yg ingin menumpang mobil ku kesana...walhal aku tak tahu jln pun! Cuma suka2 nk drive sendiri..hikss. Program bermula kul 8pg - 2ptg..tapi di sebbkan hal2 yg aku pun tak tahu sbbnye, maka start agak lambat! Tak per la, sbb makanan ader di sediakan......menunggu pun dlm suasana perut sdh kenyang..hikss.

Program di buat di SMKA Johor Jaya..berjln dgn lancar dan mcm biasa ader part sesi soal jawab. Aku tanyer, ko jawab..gitu la kekdahnyer...aku turut menyumbang "selai"(jgn guna pjdoh bilangan ini..salah!!) soklan tuk p'ceramah.. dgn bertanyakan bila jawapan permohonan tuk gstt tahun depan diberitahu. Jwpnnyer, sama mcm tahun lepas...sekian..

Byk jugak info yg diperolehi tetapi bukan jaminan 100% yg kami perolehi..semuanyer belum di decide dan maish dlm perbincangan pihak tertentu..Sekiranyer penyerapan ada,kami perlu melalui byk2 proses tertentu....tak kisah la, yg penting ada pihak2 yg ingin mendengar luahan rasa kami...ecehhhh...hikssss


sementara menunggu penceramah datang...bergambo dulu..sebelah aku, k leha & sunarti..sila abaikan gambo aku yg sengetttttt!!!

kursus ni lebih kepda info mengenai e-gstt...website tuk 'bank' warga gstt...Tahniah kpda org yg bangunkan sistem ni..at least lebih teratur.


penuh satu dewan..ini la warga2 pendidik yg minat nk jadik cikgu, tp belum ader peluang..huhuhuhuhuuuuuu..

kpda guru2 di luar sana, hargailah jawatan yg ader sekarang..terlalu ramai di luar sana yg ingin mjadi pendidik tetapi tdk terpilih...

**menu hari ni best..nasik ayam,bihun, karipap(kuih wajib kt mana2)...

2 comments:

ija said...

aku sentiasa menghargai kerja aku okq, sebab nak dapat bukan senang..lebih2 lagi tgk ramai kawan2 yg masih mencari kerja :/
sabarlah okq..pasti ada rezeki ko tu nanti, kami dah lalui masa menjadi gstt sekolah rendah dgn gaji 600++ setiap bulan..dah dapat tu, kena sendiri pegi bank tuk bank in kan..alhamdulillah, akhirnya kami diserap tuk menjadi guru terlatih
p/s: sedih bila ada org dakwa guru kpli mcm2 :(

SUZIE APAI said...

ija kari~btul la tu...mulut orang mcm2..sbb ubat gigi pun mcm..colgate ade,darlie ade,mcm2 adooooo........hiksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...