aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, October 18, 2010

stim kerapu kertang




aku biasa stim kt kuali jer..ambik tudung piuk kukus, tutup...ramuannyer : bwg,halia,bwg putih, daun limau purut,cili api, air asam jawa, tomato...biasanyer aku main masuk je aper yg ader. tp kali ni serai yilek pocit!

ini adalah salah satu spesis kerapu...namanyer kertang. Isi putih dan lembut yg amat! harga di pasaran sekilo RM9-18..Di percayai, kerapu spesis ini bleh mbesar 5 6 kaki. Dan ader mitos@legenda@org tua cakap...klu terlalu besar, dia bleh makan orangggg.........mcm toman la kot kekdahnyer..Believe it or Not..!!! Jangan biarkan hidup anda di selubungiiiiii misteriiiiiiii....

merapu sudaaaaa.....

sabtu semalam ingt nk terjah blog kawan2 tp tak kesampaian, sbbnyer kemas umh seharian, buat soklan exam BI paper 2 setengah harian, tdo sepetang dan berjalam semalaman...hikss...

ari ni sajer2 buat n3 ringan spya blog aku ni x bersawang....rajin plak aku nk tempek menu tuk ari ni. Hasil tangkapan en apai g mancing smlm...Aku tggl masak sajork sbb dia dh siap siang sgla bagai. Lagikpun aku malas nk siang ikan klu byk2..apatah lagi yg besor dan berduri...hehheeeeee..pengakuan ikhlasssss.

1 comment:

atty's said...

sedapnya ..terliur dah nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...