aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Saturday, January 22, 2011

terkena aku!

fuhhhh....mengah tak ilang lagi ni..tp gigih nk update blog! Dh layak dpt title bloger tegar kah dgn kegigihan ini?? aduyaiiiiiiii...m'poyo sajork!

mlm ni terkena aku! baru nk eksen ngan en apai bahwasanya aku leh g shopping brg dapur sendiri,tp tak tak de makne derrr.....rasa nk meraung okey!

mmg niat nk g econsep sblh mlm sbb pd firasat aku, ank2 energy kurang ckit di mlm hari memndangkan ptg dh main sakan kt padang. Mmg formula aku ni leh di gunapakai tuk mlm ni, sbb ank2 adalah sgt behave! Tak byk buat hal..namunnnnn..............feeling 'i'll survive' bertukar kpda porak peranda bila smpi kt kaunter : 'kak, ari ni kita buat kempen tanpa plastik'....hambekkk ko! bila tgk2 dlm troli, jenuh jgk nk angkat & susun brg2 dlm keta....huhuhuuu

dh la troli ni senget tayarnya!! tolak ke depan syik ke kiri je peginya..Nyampah....tolong la buat alignment kt troli2 tu! lenguh bahu kastemer yg lemah gemalai mcm aku ni....Eh! kuar tajuk sudaaa....kita lupakan psl troli jap..

sudahnya, lama jgk la menyusun dan angkat barg ke bonet keta....susunan sgt tdk cun...bygkan la rempah sup y peket kecik2,jajan2,lengkuas dan brg2 yg kecik coet tu....

kesimpulan :- sadisssssssss........takde la plastik yg nk di recycle tuk buang sampah kt umah..!!

Setuju ke korang dgn kempen ni??? ke ader kaedah lain yg lebih praktikal tuk kastemer....

6 comments:

Mata Hati said...

ish ish ish..kenapa diaorang tak bagi jer beg kertas

SUZIE APAI said...

matahati~tak de punggg.....huk..

Wati3qv3 said...

kalau nak bag plastik kena bayor.. jenuh barang2 berjoget kehulu kehilir dalam bonet hehehe

jalan2 mana ari nie?

saya dok umah dok mendobi + memasak + berinternet hehehe malas nak kuar sangat mya masih batuk2

Mak Su said...

dah terkena 2, 3 kali, skrg rasa-rasanya dah ingat dah :)

SUZIE APAI said...

wati~tu la psl...dgn botol sos laie..sabo je la. Dah lama tak shopping ari sabtu..

tak g mana2 pun ari ni. asben ader program...tp petang ni maybe kuar kot..destinasi lum tauuuuu

SUZIE APAI said...

mak su~ni festime sy kena...mmg beringat la lps ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...