aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, January 11, 2011

kisah satu malam



hmm...dua ari ni cuaca belah2 selatan agak sejuk dek hujan, mendung dan matahari pun malu2 kucing nk m'jengah alam. Ari ni johor cuti...mcm biasala, jenis pns vontot duk umh, kami terus wak agenda..Eh! aku sebenornya yg tumpang agenda en apai..hiks..

Masterplan dlm citer ni uda(adik en apai). Mula2 igt dh cancel sbb hujan tak benti2 tp dlm kul 11mlm dia mesej nk redah je g mancing. Aku & wife uda mmg plan nk ikut skli..first time ikut depa g mancing! Angkut ank2 & pack ape yg patut sbb destinasi kali ni adalah area Gelang Patah..dan plan nk balik dlm kul 7-8 pagi..very da gigih okey...dh lama tak layan xtvt outdoor cenggini!

view mmg selesa sbb ada jeti..park keta pun tak jauh! Dan yg paling best, ujan dh benti..Aura menghayati angin laut dan m'baling umpan udang ke dlm laut mmg sesuatu yang mengebestkan jiwa raga. Patutla depa2 ni suke benor mancing...Tp dlm keseronokan mendapat hasil laut, ude plak buat kisah suspen apabila terkena sengat ikan sembilang. Kiranya ni plot dlm citer ni la..ahakss! Korang pnh kena sengat ngan ikan sembilang???? Aku tak pnh(dan tk nk kena pun)..so, tak tau la camne gaya sakitnye...Tragedi ni berlaku dlm kul 230pagi cenggitu. Bila dh tgk ude cam dh tak tahan sakit, kitorg terus gerak ke spital HSI tuk rescue keadaan. First time jgk aku drve dr gelang patah ke HSI dan Taman Daya...dh rasa mcm heroin pun ada dlm citer ni sbb ude dh tak bley nk drive..kul 3 pagi, jln adalah tak sibuk..cuma kepala 'kelalen' sbb dh pagi buta tp tak tdo...ahakss. En apai drive keta uda & aku drive keta kami. Rakan2 pemancing tegar yg lain masih menyambung sesi memancing...

sudahnye, dh dpt 2 das injection, kami gerak balik ke taman daya & kebaboooo..terus tdo!! Maka punahla program 'familifishing' kami...huhuhuuuu..

mungkin kena return balik agenda ni..sbb memasing tak puas lagi mancing mlm tdi...


aku tgh gigih bagi ank2 makan kueteow(bekalan tuk sapederk di mlm hari)..haqimi & hazreen bley plak terjaga, walhal, dh elok tdo dlm keta..


aku bersama hasil tangkapan yg pertama, seekor ketam kecik coet..tu pun sbb sangkut kt kaki...lalalalaa..sgt hepi (abaikan muka aku yg tak semenggah di mlm hari..hahaha)


view jeti...background :- ude & famili


us..ms ni ank2 tgh tdo lagi...sambil menunggu umpan di sambar ikan, bergambo dulu...lalalalaaa

Sgt tak puas okey...lenkali nk g lagi laaa...tu pun klu en apai pelawa..hikss

8 comments:

sal said...

wah tengok pic macam, seronok je dpt pengalaman mancing.bertemankan udara mlm yg nyaman.... ..

zura@iwan said...

best johor cuti klmrin ek...

wahhh santai2 tepi bot2..hehe

LyNn HaMzAh said...

amboooi...ikut memancing sama...syok ek...

makdara TERdiva said...

huhu! kita tak minat fishing..

Wati3qv3 said...

seronok nengok xtvt korang... selalu xtvt kami malam2 tido jek hahaha

SUZIE APAI said...

k sal~ layan hobi suami kak....tp mmg best menghayati panorama anugerah Tuhan di malam hari...

zura~hiks....sbb adik ipar ada geng kt jab.laut, tu yg bley masuk..klu tak tak de nye...

SUZIE APAI said...

lynn~hiks...last minutes nye planning..kang satu hari ujan je..

SUZIE APAI said...

MDT~hiks....syok tau, bley mkn ikan fresh..tp kali ni hsil tak bwk balik..

watie~dh boring duk umh..gini la kekdahnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...