aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, January 19, 2011

eskrem


'mama, mama pndi tak wak eskrem mcm mak aiman buat kt umh dia?'
'hah?? eskrem ape?'
'ala...eskrem yg dlm sastik(plastik) tu...yg pjg2'
'ye la..ntila'

(atas tu adalah dialog 2 mgu lepas)

'along nk g umah nenek kota tinggi la....'
'la..kan papa keje. nti kita g la..'
'along nk g saghang(sekarang) bleh? mama??'
'nti la...nak buat ape? along nk g ngna aper?'
'along nk g tgk peti nenek ada tak eskrem..nenek pandai wak eskrem mcm umh aiman'
'haaaa...ye la nti kita beli plastik kt kedai, mama buat'

(dialog mgu lepas..)

owhh...rs bersalah sgt kt haqimi..bukan ape, g kedai aku asyik lupa nk beli plastik eskrem tu..huhhuu..dah 2 mlm aku asyik teringat je psl eskrem tu. Mmg rasa ralat bila ank mintak kita tak buat...aku ni alpa ckit!! iyola, plastik eskrem mcm tu bukan perkara rutin kita duk beli...owhhh..

maka ari ni, aku sggh la kedai ms jemput dia balik dr sekolah tuk beli plastik tu...seronot la dia...balik umah terus buat. Aku pun excited lebih..tingat masa budak2 dulu, mak aku pun suka buat. Pastu ada plak kwn2 dtg beli kt umh...hiksss...




sgt gigih menyusun di dlm icebox...pastu 2 minit skali bukak peti nk tgk dah keras ke blum...smpi esok pun tak keras! syik kena skodeng je...haru btul..aduhai, anak lanang!!!

9 comments:

kak Erna said...

suzie..patut la seronok sangat hero dua orang ni..
banyak mama buatkan eskrem..

SUZIE APAI said...

k erna~hiks...kena la layan kerenah ank2 wlu penat cam ner skalipungss

Mata Hati said...

eskrim kacang ada tak kak?
nak beli sebatang..hua hua hua

SUZIE APAI said...

mata hati~hiks...kalu nok pos dang cair dulu...wak sediri la deh

mie said...

ice cream malaysia..
gue pun slalu minta srh buat dulu...
heheehee

SUZIE APAI said...

mie~zamang kecik2 dulu paling beh doh eskrem ni kang??? cornetto tak dok lagi rasaang ms tu

nasazfrog... said...

nak jugak buat tapi anak2 batuk nanti,, klu aku kejap je abis tuh.. heehehe

My Special Mall said...

arwah mak dulu suka banget buat eskrem dalam sastik ni... hu hu hu, rindukan dia sangat2

Nem0 o0h Nem0 said...

aiskrim ni best kan? lagi2 buat sendiri,lg best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...