aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, January 3, 2011

1st day at school

HIks..tak menyabor nk stori mori kt kwn2 blog yg lain. Pglman htr Haqimi kt Prasekolah mmg mbuatkan jiwa aku teruja sgt!! Mak yg melebih2..ank rilek sajork! hiks biasala tuuuuu...)

Seawal kul 610am(awal la bg aku) aku dh bangun mandi segala bagai...siapkan telur separuh masak tuk haqimi dan susu+milo..pastu kejut dia. Dua kali kejut dh bangun..bagusss!! 5 bintang aku kasik kt ank aku..hehhe. Dah mandi,pakai baju, siapkan diri sendiri sekejapan je. Mmg tak bagi masalah. Agaknye sbb hari pertama,excited lebih..hrp2 berterusan...

kul 710 dh smpi kt perkarangan sekolah. Ibubapa yg lain pun dh ade..Waktu tu bdk2 lain tgh nk start assembely(tu ke ejaan ni?)..Kemudian gerak ke kelas prasekolah skali ngan ibubapa..ank2 ambik tempat masing2. Haqimi dah pandai bawa diri, cuma dia ckit pun tak bercakap dan buat muka blur...ikut arahan je..hiksss..klako. Pastu ada la adegan makpak intai2 ikut tingkap. Mcm aku sekolah tadika dulu2..mak aku pun intai ikut tingkap..heehheee..rupa2nya kita pun buat yg sama tuk ank kita. Tp itu bukan la baka skodeng yer!! Prihatin je kan...

Sekejapan kt dlm kelas, diorg kuar utk ikuti perhimpunan. Mmg suasana dh mcm masuk darjah satu. Okey la...pendedahan awal..dan ms tu jugak. Makpak perlu beredar, aku pun gerak balik...

Align Centerwaktu ni tgh berkumpul kt bawah bumbung tepi pagar sekolah..tgu cikgu dtg...


gerak ke kelas Pra-Fawwaz(nama kelas haqimi)..ada dua kelas kt sekolah ni..satu kelas 25 org..

ms ni kena kuar balik tuk ikuti perhimpunan..


sesi beratur...Haqimi yg ketiga dr depan..sweet je aku tgk budak2 ni. nak geget je aku rasa! Yg tudung pink tu cikgu nya..


owh..ms ni dlm kelas...very colourful...

2 comments:

ainnoraini said...

mesti seronokkan hantar anak2 gi sekolah tadika ni..mcm2 ragam ade...

kak ain pun sibuk jugak hari ni 4 org semunya dah bersekolah...mcm2 ragam ade w/pun dah besar panjang...

SUZIE APAI said...

kak ain~hehheee....agenda penuh dlm kpla mak...ank2 cool je...hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...