aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, July 12, 2010

kesah sepetang jumaat

jumaat lepas aku blk awal dr sek sbb ada openday kt sek. Sumer sesi ptg dtg sesi pagi. So, dlm kul 1 dh samapi umah. Berseorg di umh mmg tdk mbosankan sgt sbb aku gigih melayan blog & fesbuk. Tapi rindu jgk nk dgr riuh2 suara ank. Waktu ni, Haqimi kt sekolah, balik kul 330ptg. Hazreen plak kt umh k zana (umh pengasuh). so, lgkah bjk yg aku buat, ambik je anak2 sekali harung kul 330ptg..hiks!

Teringat plak pelawaan en apai nk bwk ank2 tgk wayang. Aku mcm biasalaaaaaaa....sukerrrr! Dah lama benor tak g tgk wayang. Sejak bergelar ibu blum pnh lagik tgk wayang..warghhh! dlm 5 tahun jugak tuuu. Ari tu dh plan, tp tak jadik. Risau ank2 bosan kt dlm panggung dan kami mls nk menangung risisoko kot2 berlaku huru hara dlm tu. Standard la, anak lanang...

3 tiket jer...hazreen kecik lagik....nti bila dh besar...4 la plak kena beli...


Lps bersiap, packing baju segala bagai (sbb nk bermlm kt umh mak kota tinggi-ada majlis cukur rambut ank uda esoknya). Kitorg kuar umh area kul 5 lebih. Terus menuju ke Jusco tebrau..Kul 530ptg tgk cerita Zoo..haqimi seronok! hazreen muka blurr+takut sbb gelap..Yg haqimi plak tak abis2 tanya "kenapa gelap ni mama...." Hiks, klako btul ank2 aku. First time masukkk...kesimpulan : Cerita Zoo lakonan mazlan pet pet tu seswai la tuk ank2...aku bagi 3star la drpda 5 star. cerita biasa2 jer...panggung pun tak penuh...

Mlm tu kami mkn area2 jusco sbb perut dh lapo..aku suggest nk mkn kt warung tp maner nk cari warung area2 sini..dh lama tak mkn kt warung! Lastly kami mkn nasi bubur2..best jugak..telur masin, kankung goreng, sambal bilis nagn ikan masin..fuhhh..terangkat jgk!

best jugak nasi bubur mkn panas2..saper2 nk mkn sila pergi area jusco jln nk ke mount austin...kedai nyer sblh tempat org belajar muzik.



ragam ank2 menunggu ketibaan makanan.......

Setle mkn terus gerak ke Kota Tinggi..itula kesah sepetang jumaat!

2 comments:

kirana said...

tudia 5 thn hang posa wayangggg..sabaq2
hehehe

SUZIE APAI said...

kirana : hiks....terbaekkkk utk ank..bukan tak ingin mausk, lps kawen ada ank susah la ckit...aku takut ank aku menangis meraung kt dalam tu..aku jgk meroyan...hahahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...