aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, December 14, 2010

setle sudah

okey..sepagi td duk kt IPGTI. Jenuh jugak nk setlekan part interbiu kpli ni. Alhamdulillah, aku dkurniakan kesihatan dan juga semngt tuk attend interbiu. First time dpt pggilan interbiu tuk kpli stlh 6 kali apply. Dah mcm2 course aku apply, tp kli ni bila mntk english, aku dipanggil interbiu pulaks. Bhaser english tu.....OMG okey!

stlh 3 4 ari prepare ape yg patut, akhirnye aku gagahkan jugak diri tuk menuturkata fully in english...Nk jadik cikgu haruslah 'bijak pandai'. Iyolah, dh kita nk turunkan ilmu kt anak bangsa..jiwa harus tegar dan menepati scope pendidik yg sepatutnye. Tak bley la main hantam keromo sajork..Dah lama tak facing ngan benda2 soaljwb camni, sedikit kejung and cuak seh!

Aku nye sesi kul 10. Kekdah interbiunye agak santai...first, written..2nd,discussion in grup and thirdly baru induvidual. Gigih jugak la nk pulun tiga2 part ni. Dah mntk english, everything in english la..dr bercakap, bertulis(imbuhan ni salah..not 'ber'),berbual dan berhaper2 lagik sume dlm BI.. Sgt terhutang budi pada grup aku tadi, wlupun tak pnh kenal btg idung tapi semangat berkumpulan tu terlalu tinggi..5 bintang aku kasik!

Hiks..utk mengelakkan ko(aku) ternganga sbb tak tahu nk ckp aper, aku siang2 dh buat skrip and spot question..hahahhaaa...alhamdulillah, grammar yg aku duk jeling dua belah mata mlm tadi..ditanyer ms interbiu!! very fantastic and bombastic..sbb klu tak, soheh tk bley jawb..falsafah, misi,visi ckit pun tak di tanyer..kemain lagik aku hafal. Tp tak pe la, at least aku prepare..hehehheeee...

ada jgk certain part yg ralat ms interbiu tadi, tp tak pe...sume dh lepas! Dapat tak dapat kendian citer.. klu dh rezeki tak kemana. Klu tak der rezeki, mungkin next time and tempat lain plak..

Thanks to Allah for dis chance..!

4 comments:

atie said...

Insya Allah, kalau dah rezeki tak kemana suzie....kaktie suka dengan semangat suzie, teacher yang macam nilah yang kita perlukan....

SUZIE APAI said...

kak tie~hikss....mekasih..

zura@iwan said...

wahhh dpt intebiu ek..kita ni minta x penah dpt..huhu...

apa2 pon gud luck..

A.Y.U.N.I.E said...

akak memang minat nak jadik cikgu ek?

-ayunie-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...