aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, December 21, 2010

rezeki & pengorbanan

syukur alhamdulillah atas rezeki kurniaan Tuhan..stlh 4 kali mcuba nasib dlm sesi interview utk kenaikan pangkat, akhirnya en apai berjaya melayakkan dirinya satu tapak lagi...Rezeki yg tak di sangka2 kerana post yg mjadi rebutan dan competence atra staf2 yg sdh lama berkhidmat..sbgai insan yg layaknya hanya menadah tangan memohon dr yg Esa, mmgla suatu perkara yg m'gembirakan...(gudnews ni dh 2 mgu tahu, tp baru ari ni nk display..dh basi okey..hiks, iklan ckit!)

okey sambung balik..

namun..., debaran menunggu sesi penempatan baru agak men'cuak'kan! Terasa baru smlm pindah ke Johor stlh 5 tahun berkhidmat d Selangor..mmg masih baru, kami menetap d Johor baru 2 tahun..(bermula August 2008).. Harapan aku agar keputusan penempatan 3 januari ini tidak memerlukan pengorbanan dan perubahan yg besar. Klu di kekalkan d tmpt skrg, tiada ape yg perlu dirisaukan.. Tapi sekiranye ke negeri lain......?? Mungkin aku dan ank2 akan melalui proses perpndahan dan penyesuaian tmpt baru. Namun, sekiranye masih lagi cwgn di dlm negeri johor, pengorbanan tetap perlu..malah lebih besar. Mungkin aku akan bersama ank2 menetap d sini, dan mungkin en apai akan balik seminggu 2 kali.....cuak seh memikirkan segala ketentuan..!

itu blum masuk perihal aku lagi...lagi jenuh nk pikir. Aduyaaiii....semoga Tuhan melancarkan dan memudahkan segala urusan kami sekeluarga.

------------------n3 ni akan di sambung pd 3 hb jan 2011---------------------------

7 comments:

ana-kirana said...

rezki tu...
tahniah2
mesti ada trade-off...duit dan pengorbanan

ainnoraini said...

salam suzie....
tahniah buat en apai...dpt naik pangkat...

SUZIE APAI said...

ana~huhuhuuu.....tang duit sukerrr..tang pengorbanan tak tahan tuuu...

k aini~thanks...rezeki dr Nya yg Maha Pemurah.....

Mata Hati said...

tahniah encik apai...

agaknya mmg kene berpindah pulak ni bila dah naik pangkat

sal said...

Assalaamualaikum suzie..
Setiap kali ada perubahan melanda, tentu sedikit resah yek..anyway, semoga Allah mempermudahkn urusan harian dan kehidupan kita .Ameen

yuzie said...

congrate tok apaii, gerun aku mikir tang posting tuu hhuhhuu

SUZIE APAI said...

mata hati, kak sal, yuzie ~ mekasih bg phk en apai... setiap benda perluka pengorbanankan.... thank's, doa2 kalian semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...