aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, December 27, 2010

nama

ms duk hostel muda2 dulu, plbagai gelaran@niknem yg diberikan kpda seseorg. Ada yg suka dgn pggilan nama tsbt(sbb nama glamer), mlh ada yg tak suka (sbb senior yg ltk nama semberono hasil kutukan). Mcm situasi aku plak ada 3 jenis kategori..Kategori per1, adalah gelaran sukarela, kategori ke2 adalah tanpa sukarela(tp lama2 jd suka la puloks..) dan kategori ke3 adalah nama feberet aku yg aku cipta sendiri...meh aku stori satu persatu. Bab2 bercerita ni mmg feberet aku jugak!! Yg ptg aku tak sakitkan hati mane2 pihak..so, aku bebas berstori mori kt sini...ahakss..

1st category(gelaran sukarela) = okey, nama pggilan ni aku dpt ms duk asrama sek teknik.. Aku di panggil dgn panggilan 'Along'..sbbnye ms kt dorm aku dulu, hanya ada 7 org junior. Dorm2 lain aku tak surela, buat ape nk ambik tau kan...tak do kijoo!. So, ntah idea sape aku lupa, konon2 nk make us as family gitu..aku yg tk pnh ada xperience duk hostel, ngikut aje. Budak jiwa suci mcm aku ni mmg tak byk ragam. Ahakss..Maka, stlh di tilik2 dan disusun2 tarikh lahir kami yg 7 org ni, aku jadik yg first..sbb tu aku dpt pangkat along! Dgn erti kata lain, aku yg paling tua dan yg bestnye, aku jugak yg paling kemetot(bukan pendek yer...tp kecik molek!!)..Dan smpi skrg pun, kami maish contact each other.Nasib ade fesbuk..klu tak kelam jugak nk berjejak kasih..

2nd categori (gelaran tanpa sukarela) = hiks..gelaran ni aku dapat ms tgh aktif join kelab kenu UUM..mmg jiwa dh 100% ngan kelab. Sbb tu result degree tak dpt anugerah dekan(konon je la), duk sebuk ngn outdoor xtvt sokmo..org lain g library mentelaah, aku plak g main kenu kt tasik ngan geng2 berani mati kelab!!hahhaaa...Panggilan yg aku dpt(tanpa sukarela) ialah 'Orq'..pronouns kena btul ye tuan puan!..Mcmaner aku leh dpt panggilan ni??? hehehheee...dh nama ank jati Terengganu, dihujung peckpan aku tu mesti ade--orq!--- sbnrnye orq tu adalah 'kan'..senior2 kelab yg mcm hantu tp baikhati, selalu perasan aku ckp ade --orq-- kt hujung ayat! Dan dan tu jugak la kena kutuk..pastu ntah waktu bila di istihar scra rasmi nama tu terus jadik nama aku kt kelab..teruk btul! Smpi skrg, klu ngan geng2 kelab nama tu masih digunapakai..Tak nyesal okey dpt nama orq pun, sbb kt kelab ni jugak aku bertemu jodoh ngan en apai..hehheh

3rd category (cipta sendiri) = aku suka guna nama 'suzie nadia' sbb aku rasa nama tu cantik dan sweet sgt! Pnh skali tu ade studen dr Indonesia dtg dan satu bilik ngan aku, aku cakap nama aku suzie nadia. Sampai ke sudah dia tak tau nama btul aku..lgpun dia tu junior, tak baper berani nk soal jawab lebih. Tambah plak, kt pintu bilik tu aku ltk nama suzie nadia..hahahhaaa..mengong btul aku saat tu!! Ada satu hari tu, kwn aku dtg dr kolej telekom dan tanya dgn studen indonesia tu suziliani ade tak?? dia ckp tak der, pdhal aku syok landing kt tilam..hahhaha...
satu lagi nama yg aku suka guna ialah "sabariah"...nama tu aku akan pakai bila ada insan2 menyebuk yg nk tau nama aku..termasuk la, ngan mamat2 yg nk ekjas jd gelpren!! Tapi ms mula2 nk couple ngan en apai dulu pun, aku suka guna nama sabariah! Nama 'sabariah' mcm org kampung, yg cantik dan baik..itu pd tafsiran aku shja.."owhhh sabariahhhhhh..."pengaruh citer p ramlee okey..

hehehheee....itu la nama2 yg pnh digunapakai sewaktu zmn belajar dulu2...

7 comments:

Mata Hati said...

orq tu sama bunyi mcm owk....ekekeke

sya pun byk gak gelaran dan nama samaran. tapi nama sabariah tu comel sangat

SUZIE APAI said...

matahati~ambe org tganu jati wei..mane nok lari sleng ibunda kita! guana gamok?

syurgaku said...

sleng tranung gok beh..sleng jawa gane plok weiii??

SUZIE APAI said...

syurgaku~ hiks....kena tanyer org wak suparjo la dulu..hehehheee

Faina Arisya said...

suzie..

teringat kisah pn vp kita yg jumpa en laloque kat kelab kenu UUM..

SUZIE APAI said...

faina~hiks...kami sekapal dulu ms kt uum....

A.Y.U.N.I.E said...

saya kenal akak dengan nama kak suziliani sebab takut tertukar dengan suzi kamaruldin..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...