aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, December 23, 2010

fesbuk

'cikgu..sy Devah (bukan nama sbnr..hiks)..knape cikgu tak add saya kt fb?'

'teacher, i'm ur studen..add sy okey..'

'nti klu cikgu online, cikgu add sy. ni fb saya'

'sy nurliza(bukan nama sbnar..) kelas 1 kuda (bukan nama kelas sebenar)..cikgu kenal tak?..dh lama sy request, cikgu tak add pun'


----------------------------------------------------------------tetttttt--------

aku serba salah pun ade..rasa bersalah pun ader..bukan tak nk add studen2 tapi mcm ape yer..
Numbered List
jap aku pikir..lalalalallaaa....bley pikir puloksss!!

JAWAPAN :

aku bukan sombong!!! tapi aku ada alasan tersendiri..korang rasa alasan aku ni okey ke tak okey..

  1. aku tak nk diorg tau scra terang2an bahawa aku ade blog..sbb aku tak bersedia studen2 ni baca blog aku yg sentiasa merapu meraban tahap gaban tuh..
  2. dlm fesbuk, kita lebih terdedah kpda kwn2 lama yg nk berjejak kasih, tak nk bg lostcontact terusss...so, tuk studen mcm tak seswai..(ini pdpt aku)
  3. aku ni jenis berborak version santai tahap 'hantam saje la'...sgt tak seswai tuk di baca oleh ank didik..
  4. aku tak pandai nk beramah mesra, berborak ala2 geli geleman(bleh ke guna word ni??) ngan ank didik...pd aku, kt sekolah dh cukup masa nk bercakap...Lagipun aku akan rasa 'geli' bila ade studen tanya@anto comment "cikgu tgh wat per tu?"(contoh je ni)...pdhal dh tentu2 aku lyn fesbuk...buang masooo...
  5. alasan lain, korang baru form 1 and 2...bukan ms tuk m'lagho' duk lyn fesbuk, internet sgla bagai....adalah lebih murni sekiranye studen2 ni tolong makayah kt umh...lgpun, kita tak tahu samada diorg ni surf tenet kt umah ke kt cc????....
itu je la kot alasan aku tak add studen kt fesbuk....teruk sgt ke aku ni??? huhuhuuuuu....


maner2 studen yg aku terrrr'add' tu, nasibla.....hehehee...maner2 studen yg aku tak add tu, mohon maaf la yer sbb aku rasa tak seswaiiiii....soriiii

4 comments:

yuzie said...

emmmmmmm susoh jugok erkkk!!

sal said...

ASSALAMUALAIKUM SUZIE..
Ada kawan2 Kak sal, memang dia tak nak add ank murid langsung.dia cakap dgn pelajar dia.."hari2 dah jumpa muka awk kt sekolah xyah nk sibok fb.."
Kak sal pula, ada add murid,tpi tak banyak,yg lain senarai menunggu..mungkin terus xadd.

Mata Hati said...

ish ish ish...boleh buka satu lagi akaun fesbuk khas untuk anak2 murid. kat situ jgnlah kongsia apa2 yg peribadi. just tulis kata2 perangsang kpd mereka utk belajar lebih rajin.

saya pun buat 2 fesbuk..satu utk keluarga dan kenalan rapat, satu lagi utk kenalan baru

SUZIE APAI said...

yuzie~hiks...biasa2 je, saje nok wak glamer...

k sal~hehehe. mungkin kena selidik btul2 studen ni..kt mana dia surf tenet, ape tujuan dia..kan? makbapak izinkan ke tak...

matahati~brilian btul brain matahati ni..bijok doh puok2 kita! idea yg bley di gunapakai. Tapi yg satu ni pun, kdg2 bersawang..apatah lagi dua fb...huhuhu..matahati seorg yg gigih!! chaiyok babeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...