aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, February 5, 2009

Ulangtahun Perkahwinan

Alhamdulillah..ari ni 5/2/2009 genap sudah 4 thun tempoh perkawinanku ngan en apai. Syukur kpda Tuhan yg Esa kerana masih lagi di beri peluang untuk meneruskan hidup bersama di tambah pula dgn kehadiran 2 hero yg tgh membesar..terasa lengkap hidup ini dgn kehadiran mereka, indahnyer tiada tandingan! bahagia yg tiada nilainyer...

Bila imbas kembali sejrh2 lama, aku t'igt zmn2 bercinta dulu..klakos! Kelab Kenu UUm yg menemukan aku ngan en apai. Ini klu rep, mmah vp,ija baca..mesti tergolek2 ketawa sbb aku yakin depa sumer tak baper tahu camner cinta bleh berputik..dan terus berbunga malah berbuah lagi...

Kisahnyer bermula...: aku lupa la tmpt kejadian tu.Eh, dh dpt..Empangan Timah Tasoh.(mekasih mmah & rep ats daya ingatan kome berdua). Ha, jgn tak tau..ms tu la bermula!di waktu pagi(hari ke-2 induksi kelab kenu) di bwh pokok pisang dgn memakai tuala(berbaju&lps mandi gamaknyer..)smbil mmgg berus gigi..dia bagi ayat baek punyer "aku suka kt nko okq"..ms tu aku kt tmpt masak.Aku buat bodo je.Aku AJK kelab ms tu, en apai plak junior. Mana mungkin sih aku layan waktu itu sbb aku dh ader pakwe yg ganteng banget! Habis program induksi kelab ni, kitorg AJK/org2 penting masa tu bukan main syok lagi tgk couple2 kelab yg baru bercambah. Termasuk la en apai..dpt aweks tuuuu g induksi.Hahahaa. Masa kejadian ini aku sem-2 dan en apai sem-1..junior sem ajer la, tp umur dia lagi tua 2 tahun dr aku sbb dia amik Dipl Poli dulu baru mausk U, aku bdk bijak harus trus amik degree..hahhaa! Dipendekkan citer masa berallu begitu sajer..Aku ngan life aku,en apai ngan life dia..Tapi Tuhan tu Maha Kaya. Pertemuan demi pertemuan tercipta sbb kami 1 kolej! Pertemuan yg mmg tak best sbb klu jumpa kami mesti bgaduh.. dia suka kutuk aku& gitu la sebaliknyer..

Di pendekkan citer.. aku masuk sem-3..dia ader bgtau sesuatu..beh kurang cam ni ayatnyer
en apai : okq, aku ader benda la nk ckp kt nko tapi tggu final sem la..benda penting jugak..ko igt kan aku klu aku lupa...
aku yg cun : aper dia wei..bgtau je la..bapak lmbt nk tgu final sem..
en apai : tgu final sem jer..
aku yg cun : yer la..

Bleh di katakan klu jumpa aku dia akan ckp benda yg sama..kdg2 aku tertanya tp aku tak amik pusing sbb masing2 bizi ngan life kolej gitu kan..dia plak org ptg kt kolej ms tu..aku plak syok duk layan kelab.Hiks..lgpun aku ngan boypren aku & dia ngan gurlpren dia..Gilos, makayh anto suh blajo..aku sebuk berboipren, Nk buat camner? Tren..blajo jgk, tp blajo ngan pakwe...hehehheh

Aku pendekkan lgi citer ni...Smpi sem-5 aku tgu dia ckp, akhirnyer....dia tercakap juga..Semua ni keje Tuhan..pertemuan/perbualan/gurauan setiap hari setiap kali bertemu di kelab,di kolej makin merapatkan aku dgn dia..kebetulan plak, aku tgh frust, dia tgh frust...akhirnyer TERBERCHINTA la jugak kami..dh dkt nk masuk final sem kami bertmbh rapat! Hubungan suci itu terus berlansung hingga sekarang...alhamdulillah..mmg dirinya kurniaan yg amat cocok dgn diri aku..syukur Tuhan!!

Itula permulaan yg membawa kpda wujudnye ulangtahun hari ini..Semoga kebahgiaan akan berkekalan selamanya & sentiasa berada di bwh limpahan kurniaan NYA..aminnn..
*** nama aku kt kelab dulu 'Okq' sbb stiap kali ckp mesti ader 'okq' kt blkg...aku kan ank tganu jati..okq tu mcm "kan" la di hujung ayat2 tertentu...!
***en apai mesti malu2 kuda aku citer kesah ni...hahahhaa...sikit pun aku dok kesoh..okq?

AWAS!N3 ini skdr utk m'imbas kngan lama tiada kaitan dgn lain2 hal...

8 comments:

kirana said...

happy annivesary!wah cinta kelab rupanya hihihi
semoga berbahagia sokmo

empangan timah tasoh tu tmpt saye gi training utk olahraga tu..hihi

my qaseh said...

Hehe..Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke-4..mg berbahagia selamanya d samping suami tcnita dn ank2 tsayang

SUZIE APAI said...

kirana~mekasih..Empangan tu dh makin cantik skrg. Ms mula2 kami g utan byk lagi, la ni dh cantik..

my qaseh~mekasih atas ucapan itu..

izman said...

wah.3x sama2 x-uum la kite yer. sape senioritas tak penting tp we are from uum. ko kelab kenu, aku kelab cinta luka (bpr) kuang.3x. aku kelab kelanasiswa, hrm club, kelab komputer dan apa lagi yer...

tahniah utk umur menggapai 30 thn bulan ni, dan ulangtahun kahwin. moga bahgia selamanya.

Mata Hati said...

happy anniversary lah..semoga berkekalan sampai akhir hayat & semoga dpt sedozen cahaya mata..huhuhu

YanDarwisy said...

Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan ke 4... Semoga berbahagia selalu dan dilimpahkan rezeki yg byk. Apa hadiah istimewa tu...kongsilah skit!

SUZIE APAI said...

izman~owh kesahnyer..mungkin tak perasan. Ini klu usul lebih2 kan, soheh kenal kot...tp sintok tu besor. Thanks 4 de wishes!

mata hati~mekasih..tp tak mboh la sapa sedozen. Bedo'oh la tu...hahaha

yandarwisy~mekasih jugak! nti la sng2 kita wat n3 psl adiah yer..

ija said...

eh..ko tak nak masukkan watak aku ke okq..kisah kat atas bot kat pulau perhentian ker..kwang..kwang..kwang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...