aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, February 4, 2009

februari datang lagi..

Pejam celik pejam celik dh mausk bln 2! Sekejapan je aku rasa…dlm byk2 bulan, bln Febuari nih yg paling aku tgu2..SBB nyerrr…bln ni aku di lahirkan dan bulan ni jgk aku bergelar isteri kpda en apai. Sekadar mengimbas kembali aper yg telah aku miliki, aper yg tlh di kecapi pahit manis kehidupan sepanjang 29 tahun ini..:-

1) Pendidikan : dari tadika aku mmg sukses, summer adiah ujung tahun aku pulun, UPSR-SKSB(3A1B), PMR 5A3B-SMPS(menjadi best student tuk sekolah. Sklh ini seklh kampung dimana level/grednyer sgt rendah compare to another school..aku tak bleh duk asrama penuh masa form1 sbb aku takut antu asrama,smpt duk semnggu so pndh sklh kampung sajork), SPM gred 1-SMTT(amik course perdagangan, tp aku plg bodoh piang dpt result pdggn 6krdt.Aku mmg tak suker subjek baca2..tp tak per Math aku dpt 1),sambung MATRIKS UUM & degree BIBM/international business..CGPA tak tggi tak rendah sgt..ala2 CGPA student kuat main/kuat bercinta giteww…hahahhaaa
2) Kerjaya : smpt merasa jd ‘Siti Sony’ kt Bangi ms semester break. Aku tkr nama dari suzie kpd siti..siti sony! 2 bln sajork berkhidmat kt siteww/bergaul ngan cewek2 kilang. After gred aku dpt keje kt vendor petronas, KPG RESOURCES SDN BHD for 3years, rsign sbb kawen. Pastu keje kt s27 shah alam sebuah company construction, SYNERGY RESOURCES SDN BHD for 3 months, resign sbb bos dia mcm hampeh,pastu keje plak kt legal firm for 3years lbh kureng…AZLINA ABDUL AZIZ & ASSOC. Resign sbb ikut en apai transfer JB demi peningkatan/pengaruhnyer dlm kerjaya..Bukan nk memuji bkn nk meninggi diri tapi semua tmpt yg aku keje tu pasti akan igt smpi bila2 kehadiran aku kt opis tu sbb aku glamer dgn kualiti keje aku..hehehehehee..bravo Suzie!!! Cuma smpi skrg aku masih tak fhm knpa smpi dulu hingga skrg, skop keje aku mesti bidang akaun. Padahal ms study dulu aku trauma subjek akaun sbb aku tak pandai…tp bila keje aku master dlm buat fullset akaun! Aku pun pelik.
3) Harta : Iswara TAD 4698, keta 2nd hand aku beli lps setahun aku keje. Skrg keta tu aku anugerahkan kpda famili aku.Duit gaji byk di salurkan utk siapkan umh famili. Simpan tuk kawen & hasilnyer aku kawen sumer guna duit sendiri…sekian mekasih. Ekceli bab2 dit&harta ni tak igt sbb laju jer habiss..
4) Famili : masih mpunyai makyah,adik2 beradik, seorang suami, dan 2 Hero yg sedang membesar..
5) Cinta : Mula mengenal cinta & ader pakwe ms form 2. Sempat bercinta monyet dgn 5 lelaki monyet! 3 seklh menenagh, 2 dkt U. Cinta yg ke-6, sudah tdk monyet lagi sbb itew en apai! Pnh dpt surat dr peminat yg di reject secara baik seramai 37 orang..ramai siot!!!! Haahhahaa,,,klako bila igt..tp sume srt2 tu dh ilang di telan zaman…
6) Peristiwa paling sedih hingga aku menangis: Kena panggil & kena marah ngna lecturer pompuan sbb aku miss exam paper sem 1, TERTIDO kt kolej ms study..smpi skrg aku rs itu mimpi ngeri!, Keguguran bby 2nd sblum hazreen.
7) Peristiwa paling gumbira : dpt result PMR, dpt masuk U, dpt kawen, dpt melahirkan ank2 dgn selmt, dpt bersama famili..
8) Trip : pernah pijak tanah Thailand & Indonesia, lupa nama2 tmpt..yg igt cuma tanah Besar Puket, Bangkok, Danau Toba, Air Terjum Si piso-piso blab la bla…

Klu nk kenang satu2, mmg pjg melebor n3 nih..biar la ia menjadi kngn abadi spjg idup 29 tahun...skrg aku xcited tuk masuk ke alam 30tahun, 2010 nati..Aper yg aku impikan smsa umur 30 dan hrpn??? tguuu....sememangnyer aku ader target tapi biarlah pd umur 29tahun ni di jadikan 1st step tuk aku jejak ke 30 tahun yg penuh gilang gemilang gitusss..!

6 comments:

YanDarwisy said...

Hi! Salam Singgah...Nice Blog. Suka nak tambah kenalan. Anyway Keep in Touch! Salam...

mama mya said...

banyak tarikh penting bln 2 yer..

waa suzie seorang yg bijak pandai.. sungguh beruntung.. alhamdulillah..
kalau perjalanan hidup saya penuh kelam uwaa x mau citer sob sob sedih.. alhadulillah saya bahagia bersama suami n anak..

semoga suzie n family bahagia selamanye

re = memang boley kurus cam nie hehehe

~~ciklinn~~ said...

owh sebaya kita ni.... sonok lak baca cito nie....semog aterus sukses yer...

SUZIE APAI said...

yandarwisy~salam kenal..

mama mya~yes..i'm februarian. heehhe..tak bijak, tak pandai tp bersyukur dgn limpahan kurnian NYA. Mekasih, kata2 tu satu doa...sama la kita!

ciklinn~mekasih..sama2 la kita suksess

KV said...

wah, byk sungguh kenangan suzie ek. Terutama februari.

SUZIE APAI said...

KV~setiap org ader bulan yg istimewa kan...tp ekceli sumer bulan istimewa benornyer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...