aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, March 31, 2009

syukur & thanks..

alhamdulillah..rajin jgk aku nk update citer wlupun kebizian melanda. Thanks tuk kak sal,ija kari,mata hati,kirana,mak su,myqaseh & ciklinn(semua ni rakan alam maya kecuali ija kari..ko geng kenu aku kan??) atas ucapan Tahniah sbb "I GOT DE JOB"..Dah lamer tak dpt ucpn congrates dr kwn2 rasanyer(asben tak tersenarai..). Last masa bersalin hazreen, bulan 10ari tu...

Niat nk try2 g itview membuahkan hasil yg tak di sangka..Rezeki dr Illahi mmg tak pernah terduga oleh insan lemah cam kita ni..dlm gawat2 ni masih ader company yg nk pakai pekerja.Dan bangga jugak la sbb company melayu...company tak besar tapi masih hidup dan semakin nk berkembang di tengah2 kegawatan! Company aperkah itu? Service Contractor major biznye,post aku HR & Acc Exec. Untuk services ade 70org pekerja, kira okeyla tuk company melayu..melayu weiii...huh! aku malas lobi lebih2 sbb lum masuk keje lagih pun.Juz wait & see...

Yg paling menarik, opis ni 3 minit je dr umh aku bila berkereta..lupa pulak..ni jwpn tuk myQaseh, perasan tak ader bandor kt area Taman Daya tu, yg sederet ader bangunan bank depan stadium hoki tu...haaa kt situ la opis tu..tp dia bangunan baru...area belakang ckit. Peranan jarak, masa keje telah m'decidekan aku tuk terima post itu. Benornyer makin lama makin panas bontot pulak duk umh...maybe sbb dh biasa keje & ader sosial life ngan kawan2 opisss...so, lps ni mesti aku rindukan life aku jadi "home engineer" di kelilingi ank2...not housewife okey...I'm home engineer be4 this..engineer washing machine,engineer kitchen..hah macam2 lagih laaa..Kesimpulannyer, duk umah selama 8 months mmg menyeronokkan & memenatkan...

Uhukk...yg kesian dlm kejadian ini ialah Haqimi & Hazreen...sesak napas wei...aduhai, seminggu dua ni mcm kucing hilang ank la aku..ini pun aku baru balik dari umh kak zana, pengasuh budak2 ni. Esok start training anto..lusa baru aku mausk keje. Sedikit teruja, gelabah dan mcm2 rasa nk hadapi ari esok..tak tau la camner...Sebelum tu g servuy neseri, jauh ckit & baby yg ader dh 5 org..so, alternatif lain ialah umah kak zana...harap2 okeylaaa......umah dia pun dekat ngan umh aku.Jln kaki jer. Cerita anto ank ni, tingat masa Qimi dulu...nk pitam aku pikir perihal anak di jaga orang. Walhal, qimi rileks jer, aku yg gelabah lebih...aduhaiii..

Udah la dulu..aku nk kemas2 barang tuk prepare esok nyer hal..

Owh...camner ngan bisnes kecil2an & account consultant yg aku cakap ari tu??? haahhahha....tu nanti2 la citer...hikss

7 comments:

Mak Su said...

ooh... heh heh heh.

bagi maksu kerja ni, seronot gaks, tapi penat ler. kita pempuan ni kerja tak abis, kat rumah lepas satu, satu.. bersusun kerja. tapi bila kerja bawah majikan, or kerja sendiri pula, cabarannya lain... mata pun luas skit, samada dari segi nak cari tempat supping ataupun pengetahuan.. orait gaks ler :)

all the best!

:D

~~ciklinn~~ said...

wah dekatnyer dgn rumah leh balik2 tghari best tu...

linn pun tgh cari keje ni..inagt nak keje baliklah..sbb dah rasa penat duk umah... hahhahahah

atie said...

tahniah dik, moga hari pertama berjalan dengan lancar sebagai permulaan yer...

pak ngah rep said...

rejeki tuhan tu melimpah ruah.. syukur alhamdulillah.. mari la membayar PTPTN!! hikhik

kirana said...

lepas ni kena edit profile tu..bukan fulltime HW dah heheheh

Qasehku said...

Hope dpt htr ank2 tmpt org jga yg ok laa kan..jgn jga ank kita sbb nk kan duit aje..x ikhlas tue nnti mcm2 hal pulak jd..

SUZIE APAI said...

mak su~tahnks mak su..shopping?? hikss..harusss! btul kak..keje tak pnh abis..itula adat resam hidup kita kt dunia ni.

ciklinn~owh!ko nk keje jgk?? sedey woo nk tgglkan ank!!!huhuuuu...tp org kata, besar2 nti ank tgglkan kita jugak..sbb nk sekolah,keje,kawin..kan?

atie~mekasih kak tie...hrp2 gitula. Tp setiap langkah yg diambil tu pasti ader cabarn kan?

pak nagh rep~ko dh byor ke PTPTN rep? aku satu syen pun tak berbayor! dulu masa keje joli..hehhehe. Duit nk bayor loan abis shopping....owh! sguh kijamm di situ.

kirana~hah, itula...dh kena tukar yer?

Qaseh~itu la, jenuh servuy kt tmn ni ha..akhirnyer ketemu jua..hrp2 okey la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...