aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, March 10, 2009

Kenduri Batu Pahat & Taib Andak


rombongan dr pengantin lelaki...tema keluarga kecik aku, harus pakai baju merahhhh


Bila cuti, ader kenduri kawen..bila kawen mesti cuti...Tp skang tak lagi mcm gitu. Ader masa bila2 ajer, kawen..dah tak nunggu cuti sekolah. Kenapa? Sbb ramai sgt yg nak kawen, klu pakat2 tunggu cuti sekolah, sah2 pengantin sanding sorg2..sbb kenduri banyak sgt.Merata2...

my 3 heroes......

Sabtu ari tu, kami g ikut rombongan pengantin ke Parit haper nath..byk sgt parit yg aku lalu...parit Serinanti klu tak silap. Kami bwk pengantin lelaki. Alhamdulillah stlh 2X mencuba, akhirnyer dia dh sah jd suami kpda sedara jauh sebelah mak ngah en apai..Setle majlis kt situ, kami gerak plak satu lagi majlis sepupu mil aku,jugak sedara en apai area Parit Daun..Kedua2 tmpt, makan nyer sgt best...smpi sendat perut kami ank beranak..Dlom trip kali ni nenek en apai & sepupunyer menjadi penumpang tetap transpor kami..so, kt dlm keta, meriah la skit borak2. Stlh penat melayan perut menjamah nasi kenduri, kami bergerak ke temapt lepak iaitu umh atuk suhud kt parit jugak..tak sure parit aper.....Senang citer Parit Raja ler aku sebut sbb dlm parit raja tuh mcm2 parit ader....kampung2 yg bernama parit ni sguh best plak aku tgk sbb sejuk mata memandang,pokok2 masih byk....mmg feel kampung tu best banget. untuk yg b'jiwa kampung cam aku ni seswai ler...

pelamin kt parit serinanti

pelamin kt parit daun

Ondeway balik ke Tebrau umh nenek,kami singgah kt Air itam..tmpt yg byk jual mcm2 rupa patung tu..tujuan aku nk cari bunga ros yg murah2, dan hasilnyer...aku dpt seperti yg di inginkan..standard pompuan bila dh jenguk tmpt lagho cenggini, mesti ler terbeli aper yg tak sepatutnyer...tambah plak 3 hero tdo dlm keta, yg turun hanyer, aku, nenek + sepupu en apai..shopping sakan ler..Nenek yg byk m'buat pelaburan, aku terbeli jugak kain bercorak spiderman 2meter tuk sampul bantal haqimi ngna hazreen..

begitu la kisah kenduri kt Batu pahat..ank2 alhamdulillah, tidak mengharuk. Sguh selesa berjalan kali ni. bersambung plak di kulaiiii esoknyer...
=====================================================================================
Esoknyer...konvoi 2 bijik keta ngan pakcik..kami ke majlis kenduri kt Taib Andak plak..cuaca sgt panas okey, semua org yg hadir ke majlis bermuka merah padam..saper2 yg pakai blusher merah kt pipi tu, hiksss...tak usah stori la...hahhahaaa..nasib aku sempi ajer..tp aku pakai baju merah nk mamposssssssssss..sendiri jawab la mcmaner kepanasan itu..fuhhhh

my mil ngan pengantin kt taib andak...aku mls nk bergambo, ramai sgt org dlm bilik pengantin.

5 comments:

YanDarwisy said...

Amboi..ke Taib Andak kiter? Tempat top tu... sesekali layan pengantin, teringat kita dulu. Anyway, pelamin tu sgt cantik!

SUZIE APAI said...

yan~mmg tingat ler zaman2 kita kawen dulu...hehehhe

Zanna_MamaBatrice said...

huiii
area2 prt raja tu mmg sumer kg camtu
best kan...sejuk jer...he he he

re : zana org tenggaroh timur 01....hubby kak suzie tenggaroh berapa yerk....?

singgah air hitam.......tak borong soft toy ker utk anak bujang tu...he he he..mmg murah2 kat situ...pilihan pun byk........mcm2 ada..........

Mak Su said...

wow! kat Taib Andak :)
glamer nama tempat tu :D

Nem0 o0h Nem0 said...

cantik pelamin tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...