aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Sunday, March 22, 2009

pikcing part 3

makin lama makin ramai orang yg datang ini tasik maa...Oleh sbb keboringan menunggu pemancing tegar yg tak tahu nk balik kul baper..aku n imah bwk ank maisng2 tmpt playground. Dokat sajork, dlm 15 langkah gitu dr tikar kami...ngan aku skali main sbb besar yg amat p'ground tu. Qimi & Amar seronot le ader yg melayan...tapi main dlm 1/2jam gitu je sbb ramai sgt org..kami kembali ke tmpat lepaks kamiii & memerhati pemancing tegar beraksi dgn joran pancing mereka...

setelah gagal memburu ikan haruan di dasar tasik..mereka beralih arah kepada memancing ikan 'belasah la janji ikan' pulak..en apai, telah berubah wajah dgn menukar t-shirt yg di standbynyer dlm keta..masa ni tgh masukkan umpan roti...ikan kecik2 jer pun,tu la umpannyer...dan aksesori pancing telah ditukar ganti tuk tangkapan ikan2 biasa..dgn m'gunakan pelampung yg kaler2 tu..comel je aku tgk...hiks! yg klako nyer, atra kelompok pemancing2 bwh pondok tu, ader la sorg makcik ni(kening ziana zain tuu) mancing jugak!tp dia cuma guna batang kayu jer!!!Rock selamber tuuuu....hahaa. Nk tergelak aku tgk aksi dia, tp cpt2 aku telan balik gelak aku tu sbb psssttt...org TGANU weiii....aku dgr bahser perckpan dia,aku knl 'G' dia tu...hehehhehhe

sekitar suasana yg indah ituu...hazreen yg ketiduran dgn angin sepoi2 bahaser jawa......

dannn......akhirnyer....en apai berjaya memecah record kali ini dgn mendapat ikan yg sebesar 3 jari lebih kurang..best!!!! saat ni ler aku rs yg paling best sbb tgk wajah2 pemancing yg tumpang xcited,terus bertanya ikan aper,terus tengok2...wah...mesra masyarakat la pemancing2 ni wlu tak knl ko saper...mmg "jiwa" depa tgi nilainyer laaa...hah tu la ikan nyer..jap aku ingat namer..ikan sebarau? ikan kebarau? ntah ler, gitu la lebih kurang...nak tanyer en apai, dia dh tdo...hantam sajer la labuuu..

hehhehee...hahahhaaaa.........Dan yg paling aku tak thn lagi..lawak nyer tgk sajer la apa yg en apai pakai...kasut keje masuk opis tuuuu g mancing....aku ingat mmg pemancing paling kacak la ari ni..hhehhhee..klako la papa!! Tak standby selipar katanyerrrr........hahahhaaaaa...belasah je la...

Hah...ni photo saat2 akhir sblum kami balik...mcm tak puas lagih tu aku tgk! masa ni dh kul 7pm.. Si Qimi & Amar tu kiranyer mcm the apperantis la tu nantii..(slh yer aku eja?)..Pedulik aper aku salah pun...

*** tuk keluarga aku mmg tak der istilah piknik tau..kesiann...pikcing ajer la (PIKNIK + MEMANCING)..

Tp best tau..aku igt nk mendalami lagi la jiwa2 pemancing ni. Camner depa leh tahan sabar tgu ikan tu makan umpan...aduiii...letiihhh....

**pssttt...mengikut hasil kajian aku, menjadi pemancing tegar bleh menjadikan insan2 yg geli katak...hilang gelinyer.....SUMBER drpada en apai(yg baru je hilang gelinye kpda katak) dan si uda (yg sudah hilang terus geli pd binatang itu...)..habis sudahh..

11 comments:

kirana said...

aku mmg tak sabar..hehe
mmg pemancing ni org yg sbar la kan menanti umpan dimakan ikan

~~ciklinn~~ said...

yerlah org memancing mmg penyabar..... laki linn hari tu konon nak join kan..dia kata sekali tu jelrah dia joinn.. busan yg amat... hahhahah sbb dia bukan pemancing tegar kot....

De' Sal said...

sonotnya.....pegi mancing , kak sal minat gak, balik rumah tak demam ke anak tu...

SUZIE APAI said...

kirana~btul la tu...tp sabar ni byk jenis...hiksss

lin~tak sumer individu tau ader ciri2 yg bleh menceburkan diri dlm bidang pemancingan ni! iyo la, minat tak sama kan memasing...

de'sal~tak demam pulak...naisb jugak kak...tak per biar ajar lasak..nti senang nk buat xtvt outdoor!

my qaseh said...

Hehe menarik tue pickcing..ingat pe laa td kan..

anatahir48 said...

Salam kenal suzie..ink kat sotong tu yg buat sedap dan lemak...hehe
Tp bila makan tu jawablah abis tangan itam2 jadiknya..hehe

Mak Su said...

ikan sebarau? comelnya...goreng pun sodap :D

nasazfrog... said...

fuhyooo layan mancing pulak,,, rajin ko berpicnic kan...hazreen dah beso dah...

KV said...

wah, bestnya picking. Haha

Mata Hati said...

bestnya boleh pi fishing..maknya tak tumpang fishing samer ker?

mama mya said...

jenuh mak dok pikir tajuk tue huhuhu... bestnyer berpicnic n memancing.. xtvt bersama keluarga yg besttttttt hihihi psstt dis week mak nak pi picnic gak kikiki

re = a'ah ikut perangai maknye suka menggigit hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...