aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Friday, March 6, 2009

MB

MB? Bukan menteri besor! Tapi MB untuk MarryBrown.. Benornyer lamer benor doh aku dok gi Mb ni..last pegi ntah ler, lama sgt smpi tak igt. klu nk ckp last pegi ms study kt sintok dulu mcm tak baper nk tepat la. Tingat pulok Mb dlm sintok nun! Tuk student2 yg menggedik berdating, student byk duit dan masa loan PTPTN yg masih tak berbayor tu baru masuk dlm akaun, wajib ader la muka2 depa dlm Mb tu...iyola, ubah selera kan, jemu mkn kt cafeteria sajork! Ahakksss....harus aku goleks2 bila igt Mb sintok nun. tempat i dating dulu u..tmpt buka posa...hehehhe. Rindu plak nk ke sana.

owh, melalut sudaaa..Okey, ini aku nk citer psl Mb yg aku pegi 2 3 ari lps. Ekceli Mb ni duk dlm The Store(btul ke ejaan aku ni? belasahje la..). Selama aku pndh kt sini, baru 1st time ler aku terjah The store ni sbbnyer nk beli baju hero2 kami dan sbb best lagi sbb ader sale. Sampai2 ajer, aku nmpk Marybrown ni...ting tong!!! dlm kpla mcm nk masuk tp pendam dlm hati seketika la. Shopping baju dulu! nti klu hero2 aku dh m'haruk satu keje pun nothing happen tau..ahaks! Setle bab2 menyoping, qimi ckp dia lapar..so, aku trus suggest ke Mb tu...dan tanpa sbrg bantahan dr en apai,kami pun masuk dlm Mb tersebut...plot stori aku dlm kisah Mb ni sebenornyer nk bgtau dlm tu ader 2 set tmpt mkn yg spesel..bg aku la...korg tau, sit nyer kayu dan tidak statik, tapi buaiiiiii!!! Meja tuk mkn of course la statik..aku terlebih sonot compare to Qimi...warghh ini sudah bagus, kebetulan nehi he org kt situ...so, aku cpt2 la duduk dan berbuai...owh, indah plak rasanyer. Aku sedikit jakun sbb dlm Mb ader buai cenggini...ke Mb tmpt lain pun ader jugak? Klu ader aku mmg dh berzmn tak jgh Mb la ni kesahnyer...Asyik buat kaya KFC, McD ajer...huhuuu.

Tingat pulak asal usul Mb yg di storikan oleh lecturer IB dulu. Kenapa namanyer MarryBrown? Ikut citer yg di smpikan oleh lect aku tu, mula2 Mb ni nk bersaing ngan KFC, McD & mcm2 fastfood lagi ler...Mb ni mmg pure malaysia. Oleh sbb menunyer western + selera org2 asian...diorg sepakat gunakan 'Marry' kt depan tu..kata nk bersaing ngan fastfood lainkan..harus ader nama2 english skettt..puas la depa duk pikir nama2 sesuai..takkan nk letak marry ajer. mcm jual org plak, takkan nk letak chicken plak, jd marrychicken,itu dh lain maksudnyer...sguh tak sesuai di sitewww...Adalah sorg makhluk yg aku dh lupa nama aper, bg idea kt owner Mb ni...katanyer, Marry tu m'gambarkan nama org putih..tak baper nk sesuai...tp owner Mb tu tetap nk jgk nama Marry tu. Setelah berbincang, bermeting akhirnyer depa putuskan tuk letak satu lagi perkataan yg seswai ngan market kt mesia ni...Maka di tambahlah Brown kt blkg marry tu...dgn alasan, brown tu seswai tuk org2 asian yg berkulit kebrownan skittt....jdla marrybrown...........!. Hah, aku baru igt nama lect aku tu,Pn Shafinaz...kitorg paggil cik peanut. Ms tu lum kawen ngan en haniff lagi(lec IB jgk...).

gitula kesahnyer...sekian mekasihhhhhhhhhhh..........

**gambo tuk n3 ni masih lum di upload..& maish dlm henpon...

5 comments:

Mak Su said...

ooooh, mb ayam tu? gini ler kisahnya? mekasih. tahu jugak serba sedikit :)

A.Y.U.N.I.E said...

kak, dah lama r Mb ada tempat berbuai tue...even kat alor star pun ader gak..dekat stesen bas tue...hehehee

SUZIE APAI said...

mak su~hehehee..jauh bejln, luas pandangan...

ayunie~heh? ye ke? memang aku dh lama benor tak g Mb tau...sguh jakun di situ hehhe

Nem0 o0h Nem0 said...

sy kalo teringin sgt nk mkn MB ni,sy akan gie genting.. sbb kat kl ni cam xde jek restrn MB..

SUZIE APAI said...

Nemo~wohoooo....naik genting bru jumpa mb yer..kt kl Mb kurang mdpt sambutan kan? yg concuer kfc, pizza, & etc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...