aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, April 1, 2009

berat untuk melepaskan mu...

okey la tajuk kali ni kan? compare tu title 'badak sumbu'! ahakss..

Fuhhh...mlm tadi jenuh aku telan air liuq yg rasa mcm tersangkut kt tekak ni ha. Muka en apai pulak ala2 blues gitu...Begitula perasaan kaish sayang papa & mama kpd 2 hero mereka. Mcm2 terpikir dlm kepala otak aku ni ha. Mcmaner hazreen, mengamuk tak haqimi..bleh handle ke k zana tu ngan 2 org ni. Aduiii, naik senak kepala lutut..Aku risau sbb Hazreen klu nk tdo, harus 'ngelon' ngan aku dulu, nk 'ngempeng' sajork! Sila tabik springg kt aku sbb dh pandai ngobrol jowo sihh. hehhehee... Melalut jgk ckit, saborje la..bila la aku nk jadik wanita seriyes nih!! huh...melalut lagih..

Hah..tu yg aku risau. Qimi plak,aku risau dia buat adegan tragis magis pagi2 buta sbb kena tggl. Tp utk langkah berjaga2 start je tau aku dpt keje, aku duk hapal skrip yg sama jer.."along qimi nti mama tggl kt school tau, mama nk work","adik pun mama ltk saner,nti ptg mama ambik"...itu la skrip aku 24 jam..rasanyer qimi pun naik fedup..gilo ke mama aku ckp benda yg sama..mgkin itu la dlm kepala dia kan..
******************************************************************
Pagi td aku bangun dulu, siapkan bubur hazreen + carrot,blen & mausk dlm tupperware. pastu setlekan Qimi...mmg waktu ni aku buat tanpa sebarang perasaan. Hati ni tak tentu arah. Maner pnh aku pisah ngan hazreen sblum ni,ngan qimi dh biasa dulu anto pengasuh...tp risau tu ttp ader..Alhamdulillah, Qimi btul2 budak yg baik pagi ni,mmg 2 hero ni jenis yg tak meragam, okey la..Masa angkat2 barang, aku dh sayu hati gitu...tp aku kuatkan jugak semangat!! mula2 je kan.. yg en apai pulak, nyampah btul aku!!! suka lmbt2 kan keadaan. Bukan aper, dia ni jenis teliti & tersusun..tak mcm aku cacamarba jer..hiksss. Smpi umh k zana, baju dh penuh kt ampai..okeyla. Bg salam, masuk..gedabak gedebuk ngobrol, pastu bg hazreen kt k zana..Qimi dh start main menan dia...masa nk tggl tu, pggil qimi tp dia tak nk salam pun nagn mamapapa dia...mcm asyik benor ngan menan dia! Tp bagus jugak, klu salam harus aku yg meroyan kt situ..sadis siotttt......8 bulan tu bersama 24 jam...owhhh ank...!

Keadaan yg cukup okey tu, mencetuskan idea kami tuk terus g tanyer school yg selang 2 buah rumah dr umh k zana. Sguh byk facilitiesnyer...untung jgk amik akak ni jd pengasuh qimi! Ari ni servuy harga dulu,esok bayar...lusa qimi start kelas sesi pagi kul 8-11am...Fuhhhh lega........

dan saat ini, aku sorg2 kt umh..tgh buat blog ni lah. Esok mula keje..Aduhai, biasanyer waktu gini, time aku on pc mesti ader budak 2 org tu..tp ni sunyik jer...huhhuuuuuuu...owh! ignore jer..

5 comments:

De' Sal said...

saborlah suzie... kak sal doakan moga segalanya berjalan dengan lancar.

biasalah budak2, lama2 oklah tu...ibu mana yang tak tersentuh, bila dah biasa berkepit dengan anak2 24 jam kan.

atty's said...

salam perkenalan..exchange link ye.

kirana said...

weh senak kepala lutut camner?tak penah rasa lagik ni :P

hihi jgn marah aku!

Mata Hati said...

ke mana menghilang ni.. ku rindu ah nok bacer karangan mu itu..huhu

Qasehku said...

Mdah2an sume nya ok yea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...