aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, August 4, 2010

singgang lwnnyer budu

dah selesai masak...alhamdulillah!

menu ari ni singgang ikan selayang+kerabu pegaga+budu..sgt mengebestkan jiwa dan raga aku laki bini! Jiwa korang aku tak tau lerrrrr....

Hari ni haqimi kena sek sesi pagi sbb nk training tuk hari ko-ku dis coming sabtu. So, kt umh tggl aku ngan hazreen je yg tak jemu2 tgk cd upin ipin! Ntah ke berapa juta kali aku pun tak tau..smpaikan aku dh bleh hafal semua lirik! Korg jgn tak tauuu........opss..melalut sudahhh..

berbalik kepada menu hari ni. Hiks..sumbangan dr cikgu zaleha yg gigih menclearkan taman kt umh dia yg penuh dgn pokok pegaga telah memberi idea utk aku 'mendeklamasikan' pegaga ini menjadi menu tghari merangkap mlm. Ahakssssss...giler pjg ayat aku! Sebenarnyer ini dh kali ke-2 dia menyumbangkan ulam pegaga tuk aku yg mmg suka benda2 ijau cenggitu..HIks, yg tanam kt umh tu lain spesis..yg dia kasik ni pegaga madu, besar bagak daun nyer..baunyer pun. Walaweiii...sgt best utk peminat2 ulam yg mmg gemar dgn bau ulam yg 'maung'..Spesis kambing.....hheheh

okey....melalut lagi..

resepi ni sgt mudah dan cepat. BP=bergerak pantas..aku stori berdsrkan gambo je la...


pegaga madu....very de hijau........


perlu di potong halus2....supaya senang di makan nanti..tak ler mulut jadik mcm kamb**ng!


goreng skali dgn bwg, ikan selayang yg di rebus(dihancur),kelapa parut..AWAS!! api jgn besar..nti kelapa parut jadik mcm Kerisik plakkkkk......hancussss


sedia utk di hidangkan bersama singgang....


**EH!!! n3 aku tajuk nyer psl singgang...apsal leh citer psl kerabu pegaga plak??? Owhhhh......menangis Chef Wan klu tgk aku punyer jln cerita ngan resepi..menu lain, resepi lain......hhehehhe...belasah je la..! SBB AKU BUKAN CHEFFFF...hikssss

4 comments:

atty's said...

lapo....nya tgk menu ..semua ..tuh..

LyNn HaMzAh said...

wah...best nie...sedap2...

De' Sal said...

alamak aiiiii.....berkecur liur akak ni nengok kerabu pegaga, terus jadik lapo lak,akak pun masak singgang hari ni,hi hi....

SUZIE APAI said...

atty~ kak, meh sini makang.......

lynn~hiks...jemput tgk la yer

k sal~singgang ikang aya lg sedap kak weihhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...