aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Friday, August 20, 2010

kursus kueh raya..

pelawaan k ina selaku sifu Kebiru & guru KH tuk sama2 mbuat kueh raya (merangkap kursus..bley assume as LDP tak????hikss..) di sambut girang oleh kami2. Saper kami2 tu??....haaa...mestila para mak2 dan ank2 dara yg kureng kemahiran dlm mbuat kueh mueh..ahaks!! aku la tu kot...

smlm, kitorg buat kuih almond landon..tiap2 tahun aku beli tp kali ni bikin sndili maa...syok btul! mmg tak rugi join kursus ni. Aku mmg sedikit jakun okeyy..iyola benda baru. Korang pun klu benda baru mesti jakun!

Yg join program ni 10 org (nana,gee,k ina,zarina,zaleha,k leha,mok dar,aza,kinah & aku)..sngt semangat ye tuan2..aku sampai kul 815am lps anto ank2 umh pengasuh. Presentation dan arahan dr k ina begitu mantop!! Tak menang tgn kami..sup sap sup sap..setle! Siap ada jadual bahagi tugas okey...yg tukang pecah telur, yg tukang gentel, yg tukang salut, yg tukang jaga oven dan yg tukang rasa....hiksss!! bengong btul!! Untung ko tak puasa yerrrr....nama tok sah sebut la, nti jadi mengumpat plak! tak baekkkkkkkkkkk...hehheheee..(jgn report kt pej agama okey sbb pompuan ada yg berkecuali utk manunaikan ibadah puasa..nti ganti balik...dan per**d nk buat camno?)

mula2 smpi, k ina tugas kan aku tuk asingkan telur kuning ngan putih..parkinson jap aku! susah wei...ada jugak yg bercampur.HIksss....nasib la...yg ptg mulakan dgn bismillahirrahmanirrahim......







hasilnya...kami berjaya menyiapkan hampir 700lebih almon london..okey sgt2 tuk di bahagikan seramai 10orang. Collect duit baru je RM30...bahan2 masih ada lagik. So, very de untung okey.......

ari ni plan buat kuih lain plak..

aku malas nk susun balik gambo...ikut masuk jer....

2 comments:

Dwan said...

sedap...

Mata Hati said...

almond london kegemaranku.... meleleh air liur bila tgk kuih ni. nak kena pi cari kat mydin esok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...