aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Friday, May 8, 2009

eh! lupa ader blog..?

ahaks...bengong! title tu sajer je. Tak de makner nyer aku lupa aku ader blog, tmpt di mana aku ngobrol2 dan coretkan sesuatu....bukan lupa tp tak ingt! kdg2 tu dtg angin malas nk jengah blog..ntah penyakit 'M' jenis haper la..

stori mori byk..tp tak terblog plak sbb fokus aku tertumpu pada sesuatu minat baru (bg aku benda baru la)..benornye baru 2 3 bulan aku terjebak dlm minat interior design ni kawan2 oi! En apai dh duk risau..hehehe..aku asyik xplore intnt sini sana smpi hangit ikan aku goreng...ahhaahhhaaaaaa. Ni sumer duk ralit jumpa hiasan umh ala2 Henglish..siyes!!! rambang mata... byk plak tu blogger yg jual menatang hiasan tuk rumah ni. Dah jumpa satu...jengah satu lagi...jengah satu lagi..smpi ke negeri Perak aku order barang. Gilossss....sabor! Tp sonot sbb secara slow2 en apai mcm suke dgn minat baru aku ni. Baguih sguh laki aku...pokai la ko lps ni..hiksss!!

Kita tgglkan dulu dgn Henglish Style iteww.
-----------------------------------------------------------------------------------

Warghh..korang tau? 1 may ari tu kitorg gerak kul 4am tau ke Tganu. En apai kata nk test gerak subuh2 ari. Gigih tu bangun kul 4am. En apai siap mandi..aku pulak tukar baju jer..tak bedak pun, dgn muka sememeh jer naik keta. Anak2 angkat tgh tdo..best jugak cam ni! Biasanyer kitorg buat trip lwt ptg atau lps magrib. Tp kali ni lain ckit...Smpi umah kt Kerteh 2 kul 1030am gitu..mmg best la jln waktu2 pagi..sempat srpn kt Kuantan menu ns dagang + ns minyak..i luv ns dagang!

Smpi2 kt Simpng durian mentangau, adik aku msj tanyer dh gerak ke blum. Bila aku ckp dh nk smpi..ckit depa tak caya. konon2 nk serprise sudahnyer aku sekeluarga kena ikut mak g kenduri sbb mak tak sediakan mkn tghari. Diorg igt aku smpi petang! Haru jugak tp aku sukerrr makan kenduri kt tganu sbb ader smbal velacan + ikan kering + lauk2 ala Tganu kiterrrr...best!!!

Habiskan cuti kt Tganu biasa2 ajer. Qimi standard 'mergastua' bila blk kampung..suker kejor ayam itik kucing..smpi binatang2 tu sumer trauma tgk dia..klako! panas2 terik tu bleh plak dia kejor bntg2 tu kt laman. Mmg tak tenteram bntg2 tu..nasib la ko haiwan.

En apai plak lagi besh kisahnyer..dan2 tu kena saklit perut mcm kena gastrik. risau aku. Langsung kena urut ngan pak mertua..hahhaaaa...naisb tak lama sakitnyer. Dia balk kali ni, xtvt nyer adalah tdo jer. mmg aku nk bg dia tdo sbb masa cuti ni la dia nk rehatkan....

gitu la kesahnyer sedikit sebanyak...

8 comments:

Qasehku said...

Lma myepiii kan..sonok dpt lek kg tmpohari..

kirana said...

sib baik dah kembali ke pangkal jalan :P

atie said...

akak pun rajin gek google seme tu....cuci mata sajesss ok.hihi. best balik kg ye...

SUZIE APAI said...

mam qaseh~a ah..tersepi seketika. Hiks, kita hanyer merancang..moood yg menentukan rajin ke idak nk tlis blog..yer dok/

kirana~ya...akhirnyer.....

kak tie~sampai naik beleh butir mata ni kak oi...

mama mya said...

saya pun minat english style.. blh bkongsi link bersama saya supaya sama2 rambang mata hahaha

selamat hari ibu

atty's said...

happy mother's day

SUZIE APAI said...

mama mya~hiks...byk link english style yg saya jumpa..

attys~thank kak...same to u

Qasehku said...

Yang np tk hapdet busy ker..mekasih yea sudi mek Award tue..mmmuahs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...