aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, April 28, 2009

letih + lemau

nk terkatup ajer bijik mata aku ni...letih + lemau badan melanda!

ptg smlm baru balik dr kota menandakan setlenya majlis kenduri kawen adik en apai..tp bila ader anak, tenaga yg disumbangkan adalah kurang. Baru nk tolong buat tu, anak dh uwaaaa...baru nk buat ni ank dh uwaaaa.....tu la kelebihan sesapa yg ader ank2 kecik bawah 2 tahun. Tp aku mmg dilahirkan rajin semulajadi, payah la...asyik nk join je org buat aper2..hikss..btul kah????

ari ni ujan pulak..cuaca mendung! Dah mkn suplement pun lemau jugak badan aku ni..pe kess? tak cukup rehat agaknyer. Baru jap tadi, setle pack barang...ptg ni dlm kul 5-6 nk gerak g kl. En apai ader interviu...insya Allah, klu rezeki ader naik la pangkat.. "doa sayang sentiasa mengiringi setiap langkah abg..."...eh!! tetiba pulak..Tp susah jugak agaknyer sbb nk compete ngan senior2 dan otai2 lama..pepepun, try de best la kan...korg tolong2 la doa yerk!! Owh, aku ikut sbb nk bg sokongan padu & bwk Haqimi n Hazreen jln2. Mlm ni kitorg plan tdo kt rawang, umh mak cik aku yg bongsu..bukan tak nk tdo hotel tp sbb dh lamer beno tak berjumpa muka dgn mak su & pak su aku ni. Lagipun, aku nk bersua dgn sorg kakak yg baru kematian suami! Sedih dan terkejut bila dpt tau suami nyer meninggal akibat serangan jantung tiba2. dahlan akak tu peknen 5 bulan..tragis..alasan lain lagi sbb2 nk kena bermlm kt arwang, mak su & pak su aku lum jumpa lagik ngan hazreen..hhahah, dh 7 buln baru nk bagi jumpa. Dulu, masa kitorg belum pindah, selalu gak berkumpul hari minggu. Tp bila dh duk johor, hai hai babai je la...so, bila ader peluang ke kl, harus singgah menyinggah umh sedara mara...

**** 1 may korang g maner? aku balik T'GANU....yeye...sukerrrrrrrrrrr!!!dah lamer tak balik, Last balik akhir bulan 1 kot...owh..aku bukan tanggang...
Nampaknyer makin letih la aku, byk trip start dis week!

7 comments:

atie said...

Moga En apai lulus dengan jayanya.Aminnn...naik pangkat apa yer???hihi membusy body la plak.

~~ciklinn~~ said...

letihlah tu badannnn dah gi bawak2 berehat... linn 1may ingat nak gi bermandi manda ditepian pantai... hahahaahhah

Mak Su said...

1st mei, maksu balik kg, ada anak buah bertunang :)

De' Sal said...

Amboi kemain seronok lagi balik kampung ya....

kirana said...

1 MAY AKU DOK UMAH SAJAAAAAAAAAAAAAAA
ASBEN STDBY SOB SOB SOB

SUAMI AKAK TU UMUR BRP?TU YG AKU DOK RISAU TU..SERANGAN JANTUNG NI TIBA2 DATANG TAK BG SIGNAL

AkMa said...

selamat bercuti ye suziey..

SUZIE APAI said...

atie~mekasih atas doamu kak..hiks, biarlah rahsia..

linn~mmg letisss giler..selamat bermandi manda yer lin..takecare ur heroes...

mak su~balik kmpung la perkara paling best kan?

de'sal~jom la folow skali...penuhkan jalan ke pantai timur

kirana~sian ko...tak per restday kan..leh spend masa ngan ankanda2 terchinta..owh! suami akak tu dh area 40-an

akma~mekaish akma...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...