aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Sunday, April 12, 2009

sunday-rest day!

salam korang...baru ader masa nk lyn blog ni ha. Sebetulnyer, aku nk ringkaskan aper yg tlh berlaku sejak dua menjak ni!

KEJE : suasana keje ala2 suam kuku je aku rasa. Semangat yang berkobar2 jadik hampeh bila berdepan dgn 'insan' yg cukup hampeh..mmg susah bila kita sdh berada di tapak yg agak best tetapi terpaksa melalui semula perit getir utk bergelar pekerja dan bermula dari bwh. Nk sesuaikan diri dgn keadaan baru di opis yg terlalu asing bg aku,sguh tak best tp dgn pglamn yg lps2 alhamdulillah semuanyer berlalu dgn biasa2 ajer. Company ni baru 1st time kuarkan position tuk HR exec, so byk la benda yg aku nk xplore...mmg nasib badan aku masuk awal bulan, company tgh sebuk setle psl gaji. HUH!!! kalu tmpt keje aku sblum ni awal bulan dh tutup buku bab2 gaji ni, semuanyer setle ujung bulan. Tp comapny ni tak plak..sabor je la. Dan yg paling m'buatkan aku hangin & rasa nk cari kje tnpt lain ialah kurang 'mesra alam' sesama staf. Bengong btul!!! Tak best...sbb ini famili bisnes...aku malah nk citer lebih2, buat angin satu badan jer...sapa2 yg pnh keje ngan famili bisnes maybe lebih arif kot internal matter..aku plak, ni baru 1st xperience mmg tertekan gak jiwa...layan sajork!

ANAK2 : Qimi ngan hazreen dh okey dan sdh bleh sesuaikan diri di umh pengasuh. Mmg diorg tidak m'bawa byk mslh. Dlm seminggu ajer hazreen sdh biasa dgn susu anmun dan tak bergantung sepenuhnyer pada susu cap 'gantung' lagih! Okeyla...Hazreen pun dh makan, dan dh pandai bergerak kedepan. tak lama lagi merangkak la agknyer...

AKU : seminggu bekerja aku jadik penat + letih yg melampau.....blik umah nk layan ank lagi, nk jenguk dapur lagi..padahal, ms kt shah alam dulu mcm ni jugak..tp aku bleh handle! Cuma bezanyer skrg dh bertambah sorang lagi ank. Tapi alhamdulillah, minggu ni aku mcm dh bleh sesuaikan keadaan.

Owh....ptg ni en apai meting. Sabor jer la, sabtu ahad pun kdg2 ader program... tp tak per la, aku leh lepak kt umh ngan ank2..esok ari keje dh kurang masa nk main2 ngan ank2...

kesimpulannya : live aku slps m'dpt balik title 'ibu bekerja', lebih terisi dgn hal2 kerjaya, di tambah lagi dgn hal2 rutin hidup berumahtangga.......huhhh..cukup memenatkan dan membahagiakan...............

7 comments:

ija said...

hmm..dugaan buat ko ye suzi..apapun aku kenal ko..aku tau ko boleh harung ngn bijak..malah kau pandai bawak diri..insyaallah..

atie said...

cam sama je aktiviti kita tu suzi....hihi. moga kuat semangat k...

AkMa said...

same la mcm yg sy rasa skrg ni..ms sorang anak ok je lg tp bile 2 memang memenatkan..x terlayan rs badan ni..even penat tp bahagia dapat tengok anak & suami depan mata..x gitu suzie?hehehe..

De' Sal said...

Syukurlah ya..semuanya dah ok,anak2, tempat keje tu biasalah kan orang baru katakan,kak sal pun ikut gumbira.

Mak Su said...

life sebagai ibu bekerja, sweet dalam sweat ;)

SUZIE APAI said...

ija~hiks...bab pandai bwk diri tuh aku setuju! mmg ler pandai ija oi, klu tak..tak dernye aku redah join kenu sorg2 gitu...gamble tu..nasib ko nk geng aku..heheh

atie~huhuhu...gitula ibu bekerja...letih nk kena bngun awal, pikir nk sarapan aper...blk keje nk pikir nk mkn aper plak.. tu yg kdg2 main order sajork!!

SUZIE APAI said...

akma~btul la tuh...makin bertambah ahli keluarga, makin ler berganda keje nk di setle...mcmaner org yg ank ramai tu yer? Pssss..camner jamu? okey???

kak sal~ alhamdulillah kak...okey skit la skrg..dh dpt sesuiakan keadaan ckit2..haru btul mula2 tu

mak su~ pandai la mak su, sweet & sweat....senada gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...