aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, February 7, 2011

jawab tag!

hiks..dh lama tak kena tag. Teruja la pulok rasa'ang! Tag yg aku dpt dr puan faina (pencinta english style) yg aku kenali di alam maya. Lum pnh jumpa btg idung lagi...bila nk jumpa yer faina.....???
tag yg sgt mudah....25 perkara tentang aku (very de kacang okey) :-

  1. aku anak jati terengganu...menjadi perantau selama 5 tahun di negeri kedah setelah diterima masuk ke matriks uum, dan melanjutkan pljrn ke UUM..dan berjumpa jodoh di sana...lalalala
  2. umur aku skrg 30 tahun...11/2 ni dh tambah no 1 kt belakang nombor 3...owhhhh...tidakkkk!
  3. berkahwin dgn insan pilihan hati,org johor dan memiliki 2 ank lelaki...Muhamad haziq haqimi & Muhamad haziq hazreen
  4. hobi aku suka membebel & mencoret sesuatu di blog..juga suka xtvt outdoor,teman laki memancing..!
  5. owh...ank sulong dr 4 adik beradik..
  6. bley berbual dgn sesiapa sahaja...aku bukan seorg yg pendiam. Cuma mute pada mula perkenalan, nk kenal environmen dulu katanye..hikss.
  7. paling 'kelabu asap' dlm subjek prinsip akaun tp bila kerja, aku bergelumang ngan full set akaun....baru tau, blajo tak sama ngan keje...akhirnya aku bley kendalikan software UBS, Autocount dgn jayanye...hampir 6 tahun menguruskan akaun 3 company..
  8. pnh menjadi guru sekolah menengah selama 2 tahun (gstt)..
  9. suka lipat kain..tapi tak pandai packing baju masuk beg..terutama bila nk balik kampung...sbb aku bukan seorg yg teliti dlm menyusun dan memuatkan baju dlm beg..(tugas selalu di ambil alih oleh suami yg sgt teliti...)hiksss...
  10. tak gemor tgk ank pakai baju semberono.cth:.suar lain baju lain...aku suka matching kaler baju sama laki bini..sehati sejiwa di situ...
  11. tak pandai buat kek, biskut raya atau mknn2 tradisional...
  12. kurang suka ais...semiggu klu tak minum ais pun aku tak kisah...
  13. tak bley satu hari tak makan nasi...nanti aku jadik garang!!!! hahhaaa...perut org kampung mmg kena makan nasi leboih dr 2 kali..huhuuu
  14. dh faham org ngomong bahasa jawa...tp cakap tak pandai lagi...lakiku tak nk ajor...dia pun tak baper pandai...hehheeee
  15. suka kaler terang2..glamer youu! cth : biru, merah, oren..
  16. tak suka pakai tudung kaler putih sbb aku akan feeling mcm mak aji...terukkan?? hikss..bila tgk og pakai cantik je..ntah ye..tak kena ngan jiwa kot..
  17. tak suka tgk pinggan dalam sinki tak berbasuh..sinki umh aku sentiasa bersih...tak percaya? meh la dtg umh tgk...ahaksss
  18. sgt suka bergambo!!! dh jadik habit start tadika lagi..pantang tgk org pegang kamera, aku mesti menyengih tunjuk gigi....
  19. makanan??? semua aku bedal...tak memilih...tp yg halal la....
  20. suka makan jamu dan suplemen kesihatan........
  21. tak pandai nk ambik hati dgn bicara2 yg remeh temeh...sgt tak mengambil port hal org lain..
  22. pernah mengalami keguguran kandungan ank ke-2...
  23. pernah melancong ke bangkok, tanah besar pukhet,thailand,danau toba,air terjun sipiso-piso,perkampunagn batak,indonesia,universitu sumatera utara.
  24. sgt minat berkenu sewaktu zaman studi dulu..pnh berkenu di sgi muda,pntai merdeka,pulau perhentian,redang,empgn timah tasoh,sgi sedim...sampai hitam legam muka aiiii...
  25. pnh dapat offer jadik model bertudung ms muda2 dulu...tp aku tak terima sbb ms tu jumpa kt A&W dan muka akak tu mcm 'org nk jual org'....takuttttt............
okey, faina.....tugas dah selesai....!!!! banyak tu 25....nasib tak mintak seploh ribu....ahaksss..
dan aku nk pass back tag ni kepada semua blogger yg terjah blog ni....jgn malu2 ye...sila buat!!!...

4 comments:

IMANSHAH said...

kenu ngan kayak ada beza??

Faina Arisya said...

uihhh... jauhnya travelling.. mest beshkan.. hmmm.. tak padan ngan orangnya.. orangnya comel lote.. tapi ganashhhh...

SUZIE APAI said...

imanshah~alamak!! cikgu tanya soklan la palk..hehhee...kenu sama ngan kayak..kenu di melayukan dr word canue ekceli.. bulisss???

SUZIE APAI said...

faina~hiks...aku ni mmg jenis suka berjimba2 perabiskan pitih yg memang tak banyok...huhuhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...