aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, February 24, 2011

de 'kecamuk' week!

hambar..sedih..gelisah..runsing...macam2 dlm benak pikiran.. jalan buntu! even nk buat ape2 pun tak de mood! Tak tahu ape yg di fikirkan...masih bercelaru...masih belum bertemu sinar...masih tiada jawapan. Terasa ingin lari jauh dr setiap persoalan. Namun ape daya kita manusia ciptaan Nya, serba serbi lemah..terlalu byk kekurangan..

Mood minggu ni sgt tidak stabil....setiap saat yg di lalui tanpa perasaan. Membosankan.. Nasib jugak ade citer indon TV3 (Sejuta Cinta Marshanda) menghibur hati..nasib jugak ade citer philipines dgn watak seksi meksi (MariMar) menjadi tatapan di petang hari....(nk jugak hailait citer kt TV...hehhehee).. letihhh.....

mungkin ini dugaan Tuhan utk menguji iman hamba Nya...mungkin Tuhan ingin menyedarkan hambaNya supaya bermuhasabah diri sentiasa....aku akur atas ketentuan....pasti ade sinar terang yg menunggu kami..

kepala otak jem kreng mikirkan :

1) bulan 3 bakal menjelma..en asben akan ke pagoh menyandang tugas2 baru..aku & ank2 survive kt sini...payah btul aku rasakan...tak tau berlanjutan berapa lama???
2) klu nk ikut pindah tgu en apai jumpa port yg seswai..paling tdk pun, nk kena cari umh dekat ngan sekolah haqimi, dan peluang tuk aku menyambung kerjaya...
3) umah baru plak tgu masa je nk dpt kunci...sgt tragis okey...tak sempat duduk! Berat hati tuk di sewakan tapi what another alternatif??? itu je la kan...

dushhh!!!! memang tersekat ayaq liuq nk telan sumer ni.....rezeki datang, pengorbanan harus ada.......................... Tuhan tu Maha Berkuasa di atas setiap perancangan...Ya Allah, permudahkan segalanya....

"mungkin ini peluang yg harus aku ambil tuk laksanakan impian...." (part ni hanya aku yg tau...cubaan memujuk hati....heheheh)

8 comments:

Aamir Buck Shukri said...

sabo la che su.. baru sikit je tu. believe me there are people who are facing worse dilemma out there. may God show u the way..

Cikgu CTE said...

jangan fikir2kan hal lain...yang penting kena ikut en apai tu....

Muhammad Azwan said...

sabo je la....wan tau camne rasenye tu....hehe

neytazs.nad said...

solat istikarah kak..mana tau mungkin dapat petunjuk yang lagik best..:p

neytazs.nad said...

solat istikarah kak..mana tau mungkin dapat petunjuk yang lagik best..:p

SUZIE APAI said...

abs~tenQ amir....terharu aku bila ko drop mesej kt sini....aku setuju kata ko tu....cuma tgh facing ni, mmg tensi ckit la jiwa...

SUZIE APAI said...

CTE aka k yam~uhuk...mmg tak nk pikir k yam, tp dlm benak pikiran ni bertalu-talu dtg....iye la, suami tu tempat berpautnye seorg isteri.....

SUZIE APAI said...

wan~coiiii......mcm dh de bini kekdahnye

neytaz~thanks dik.....itula jalan penyudahnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...