aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, May 13, 2010

dating berdua..


kau dan aku adalah satu....tak kira apa....aih..termenyanyi la pulakkk

semua berdiri tanda hormat kepada sultan johor yg masuk ke dewan..tengku ismail is very ensem maa...

sultan johor merenjis air mawar kpda pengantin

mknn yg terhidang..lapo...

tu diaaa....nasi beriani kambing...tak leh mkn byk..muak..


menghadiri jemputan yg penuh dgn protokol, mmg mencabar sekiranyer ank2 di bawa sekali....untuk aku mmg mencabar la. Tuk korg2 maybe tak kot....2 hero aku mmg tgh melasak...bukan dia kenal dan faham sultan ke, agung ker...yg diorg tau main main main...gitula kekdahnyer budak2 yg aktif dan sehat fizikal metal...hikss

so, dgn berat hatinye, kami sepakat tuk anto ank2 umh pengasuh (thank to k zana yg sgt marbeles krna sguh sporting dan mjga ank kami dgn baik penuh kaish sayang...we love u..! Opss terlebih sudaaa). Majlis ni majlis kenduri YB Aziz Kaprawi...org2 johor tau la...en apai mdpt jemputan dan mengesahkan kehadiran apabila secreteary nya col. Siap suh pakai baju melayu bersampin kooo....mcm laki pulak nk kawen..nauzubillah..hikss

Majlis start kul 8mlm. 7.30 dh kena ader kt Persada Johor..sbb Sultan akan sampai dlm kul 8 camgitu...aku yg dh agak lama tak g kenduri sonot la sbb tak yh masakkk..hahahh dasar malasszzzzzzz...tak eh, ambi peluang je...

kami sampai seiring ngan sultan..dpt la tgk dgn real mcmaner bersungguhnya org yg mengiringi kerabat sultan. MMg mereka mjlnkan tugas mereka dgn fantastic skali..kagum aku. Keta tak stop lagi badan dh kuar separuh...mmg aku tabik spring kt diorg ni..protokol dah mcm tu...

so, gedebuk gedebak..pengantin masuk dewan, berarak, ptong kek, renjis air mawar... mkn dan tgu sultan berangkat, ktorg pun gerak balik...menu nyer nasi beriani, dalca, kambing, kudapan2...cenderamata nyer pun best, dari indonesia gitu...nice...lupa plak nk ambik gambo pasu lip lap tu. En apai dpt satu, dan aku dpt satu...

Dialog yg klako :
en apai ; eh, edlie..kita kena brecet(slm kaut) tak?
en edlie : entah, standby je la...aku pun tak tau..hahah
en apai : ko nk bagi berapa..klu kita kasik ***loh henggit okey tak? hahha
en edlie : bleh la...ader brecet ke ni?
en apai : ntah laaa...kita tgk org salam dulu...
aku : tak payah la...syg tgk tadi org salam terus balik la...
ena apai : a ah...tak pyh. Ala...dia dh byk duittt...
en edlie ; btul tu..jom..ahhaha


parking tadi dh RM5 henggit....

anyway..thanks to YB dan famili atas jemputan kenduri kawen ni...smoga pengantin berbahagia selalu...

3 comments:

Mak Su said...

x tahu nk ckp apa, cuma, WOW!!!!

tahniah buat pasangan pengantin :)

YanDarwisy said...

Kelakarlah...betul jugak tuh kan?

SUZIE APAI said...

mak su : tak yh ckp aper mak su...hiksss

yan : hiksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...