aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, May 19, 2010

JPN..wait for me...!!!

huh...lepas abis je sambutan hari guru...tgh2 pembahagian cabutan bertuah, aku terus berdesup ke Kota Tinggi...destinasi bajet kali ni ialah...(owhhhh....tersasul sudahhh! pekejadahnyer destinasi bajet...). Aku sebenornyer ke JPN...Jabatan Pendaftaran Negeri..dr TD kul 2.30, sampai Kota Tinggi kul 3.15 cenggitu. Jenuh menuggu Tuhan je yg Tahu...dh mcm2 gaya aku duduk, berdiri cuma blum tido je lagik...mmg ramai org! Tapi nk buat mcmaner? kena setle jugak ari ni...pekehall??????? Hah...ni nk citer..IC ku sudah MIA...Missing in Action..Repot polisi sudah di buat..tp enggak ketemu jugak IC ku...jejak2 mencari IC sudah di buat...dialog kt bwh ni kira evidence la...

JUSCO TEBRAU.. 4.00ptg

aku yg ilang IC : kak, tumpang tanyer..ari tu sy ader renew JJ card pastu sy tak sure IC dh ambik ke blum..bleh check tak kak?
akak JJ : IC? nama aper? bila renew card?
aku yg ilang IC : emm...dlm 3 -4 ari lps..
akak JJ : jap yer...(lantas dibuka satu kotak..Nah! hamek ko....banyak siot IC & kad2 org tertinggal & tercicir...)
aku yg ilang IC : banyak nye org tinggal...kad kredit pun ader?
akak JJ : a ah..mmg byk! klu tak der kt sini, awak turun bwk check kt kaunter pelanggan...nama aper yer ?
aku yg ilang IC : Nor suziliani...
akak JJ : (di belek2 Ic dl kotak tu..) Maaf kak, tak der la....
aku yg ilang Ic : ye ke? tak per klu mcm tu...

Aduhai...maner la ko pergi IC oiii....aku ni dh la tak gigih nk cari...tingat plak nk g check kt pej post...

Pej Pos (TD)..11.45tghari.

aku : kak, tumpang tanyer..ader tak akak nmpak Ic..sy tak sure...tp ari tu sy ader buat money order kt sini..
akak pej pos : owh...jap...tak der la Ic kt sini..biasa kita akan display kt cermin ni ha...klu ader IC tertinggal..
aku : oh yeke...kak, klu buat money order ader mntk IC tak..
akak pej pos : tak der mintak la dik..adik cicir tenpat lain kot...
(hiks...dia panggil aku adik.....!!!! aku tgk kt tagnama dia, dia tahun 1983 tu...aku lagik tua dari ko la......hiksss)...ferasan muda sudahhhh...
aku : o ye ke...tak per la kak...mekasih...


maka sbb tu la aku g JPN..dengan en apai..yg sanggup menemani istri yg tercinta ni.. hampai kul 5 petang baru setle.. kena bayor wei RM110..sian aku..uhuk uhuk...klu kes ragut atau kecurian tak pyh bayor..ni sbb tercicir...MIA..kena la bayor..huhuuuuu

dah lengang..org ramai yg dh setle...aku lum lagik...huhhuuuu...jenuh nunggu

muka dah belengas sakan dh ni....dh nk kul 5 tuuuu...sabor je la...

tu dia...nombor yg bakal menamatkan penantian ku....

3 comments:

MaMa3H said...

tension kan klu hilang IC..mmg byk kerja lah....next time kena berhati2 tau..:0

atty's said...

lepas nie jangan MIA..lagi tau ic nya..

YanDarwisy said...

Bab menunggu ni memang tak besh! Boring pun ado. Haiyooo ic ilang ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...