aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Sunday, December 6, 2009

makeover!

gara2 incident 2 hari sblum sambut raya puasa ari tu, akhirnye....en apai sebulat tekad ingin meng'makeoverkan' bini ke-2 nya. Aku tak ambik pusing sgt sbb DUIT DIAAA... ikut suka dia laaaaa.

dah lebih 3 mgu waja miliknya berwajah baru. Sekarang baru aku nk tempek gambo kt sini...hiksss. Tua2 nti leh la jenguk2 kt sini. Naik fenin menin jgk memikirkan kaler yg seswai. Nk padan dgn fulus mulus yg ader lagik....walaweeiii....klu aku tak der daaa nk cat keta. Biarla bercalar ke, terguris ke...janji bleh gerak sudahhhh...duit tu aku buat g melancong!! Gilerr tu cat smpai ribu-ribu, baik beli tiket flight g Jepun ke, China ker....leh jgk knl negara org...hikss, tapi bleh ker? PTPTN tak setle lagik tak leh g obersea maaaa..dushhh, kt kepala sendiri.. maka dgn itu sebab tu la agaknyer laki aku cat keta...hahahhaa (MORAL : SILA BAYAR LOAN PTPTN ANDA SEWAJARNYER...). Eh! tapi hakikatnyer, org lelaki ni klu jenis minat makeover keta tu, sanggup berhabissss...sikit2 dah la weii.

layan gambo dulu...

sedih jgk tgk bini ke-2 en apai bermalam kt bengkel...2 minggu tu. Tapi hari2 en apai g jenguk...hikss..sayang bini tinggal-tinggalkan....

klu di pandang dgn mata halus, cat keta ni dh agak teruk...belum lagi parut2 di badan yg tergores sana sini..yg tak bleh lupa, kena seret ngan aku kt tiang lampu simen masa kt klang..besh besh..ahakssssss.

byk proses rupanyer nk cat keta ni...kena gosok, simen, baiki sini sana..keringkan dulu, jemur..pastu cat dua tiga lapis....



tu diaaaaaaaaaa............merah darahhhhhhh!!! balik terus basuh sbb kena ujannn...

posing skitttttt...

puashati la tuan punyer keta ni..dia senyum penuh erti tanda bahagia dlm hati...aku senyum biasa2 je weiiii..

p/s : amacam nurul? ader berani....? okey dok kaler ni...sila buat ulasan ckit.

6 comments:

Mak Su said...

wah, cantik kaler baru ni... sangat memikat. kebetulan, maksu mmg suka kaler terang-terang :)

SUZIE APAI said...

mak su~hiks...memikat, menggoda habisssssss

Mama Qaseh said...

Santekkknya red in color..i loike red too

Anonymous said...

fuhyoo...merah??..ok la tu..nk kta xok pun duit enpunye kreta ni dh hbs beribu.. xdaya aku nk komen lbh weii..tgk proses nk tkr kaler pun bkn main ssh rupanye,ambik ms 2 mggu jgk la nk siap..silver->merah,bak kta along qimie 'bertukar'..haha..y aku heran mcm mner la dpt idea nk tkr kaler merah ni..mmg brani ar..merah itu berani..org trg kta "merah me'rang" kaler..haha..loan ptptn blum hbs byor tp kreta mkin maju ke dpan je nengoknyer..ape² pun WKT 6301 tetap di hati abg long..haha..WKT6301 silver dlm kenangan jela jdnyer..wakakaka...

u said...

gara² nk komen WKT6301 ni pnyer psl,dh kn register blog la pulok aku ni..ape² pun aku sapu aje..haha..
-> merah??..fuhyoo..ok la tu..nk kta xok pun,duit enpunyer kreta ni dh hbs bribu,xbrani aku nk komen lbh² wei..haha..y aku heran mcm mner la dpt idea nk tkar kaler merah ni..mmg berani la wa ckp lu..org trg kta kaler 'merah merang'..haha..->loan ptptn blum hbs byr tp kreta mkin maju ke dpn nengoknyer..tahniah²..haha..ape² pun smga WKT6301 kaler merah ni akn lbh menawan dan berani..WKT6301 siver dlm kenangan..wakakakaka..

SUZIE APAI said...

u~bahagian bleber dalam blog... lps ni aku akan terjah blog kamu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...