aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Friday, December 11, 2009

aku seorang tukang cat!

Dulu masa zaman kejer swasta, tak der cuti panjang...sepanjang tahun kejer. Tapi bila dh jadi cikgu wlupun GSTT, merasa la cuti panjang time cuti sekolah. Eh! Merasa ker...??? Ahakss.....idok la sgt heh. Aku guru GSTT ni tetap kena g sekolah sampai 24hb. Mcm2 tugas di berikan oleh pihak pentadbiran. Kt sekolah aku ni, GSTT ramai, dalam 19 orang utuk 2 sesi pagi dan petang akibat kekurangan guru. Tahun depan tak tahu ler aper citer...doa2 leh la sambung kontrak. Mcm dah sebati pulak jadi cikgu ni wlupun tugas byk..hiksss

Untuk cuti akhir tahun ni, kami guru2 GSTT dh di bahagikan tugas... ader yg kena buat mural kt dinding, buat buku pengurusan tuk tahun depan,setlekan SPBT, library, kemas file, headcount dll. Aku pulak di tugaskan utk pengurusan library. daripada susun buku, kemas buku hinggalakh keje cat mengecat dinding library. Enjoy jugak sebenornyer wlupn rasa cam buruh kasar...hahahhahaa...

Kiranyer adegan cat mengecat ni bidang terjun la selain dari ko mengajar..hiks...klako pulak. Multifunction betul...layan je la...yg penting kejer kena ikhlasssssssssssssssss..

MORAL : (1) klu nk cat dinding, jgn pakai tudung cantik2...nti buruk padahnyer...macam aku...habisss tudung aku wei..
(2) klu nk cat dinding, jgn byk bercakap..nti habis tempat yg tak patut ko cat dah kena cat. Harus FOKUSSSS...mcm aku...abis board aku bantai ngecat...nasib leh cover balik
(3) klu nk cat dinding, alas surat kabor kt bawah lantai...nti bersepah2 mcm aku buat!
(4) klu nk cat dinding, JGN SURUH AKU sbb aku tak pandaiiiiii.....hahahhhaaa




5 comments:

nasazfrog... said...

HAAH KO PAKAI TUDUNG CANTIK SGT... SAYANG LA... ABIS KENA CAT EK,,, BEB CUTI SEKOLAH NI MEH LE DTG UMAH AKU,,, EMAIL NO HP KO KAT AKU,, HP AKU HILANG ARITU ABIS SEMUA HILANG,, HAMPEHHH TUL//

adniz said...

salam suzie...

nak tanya...
GSTT kat sekolah mana?
kite pung GSTT gak...
daerah JB...

ada facebook?
leh add..

kirana said...

betul ke ko cat tu..ke buat lakonan msuk camera :P

YanDarwisy said...

Alamak...dah mcm casa impian lah plak. rajin tu huh.. ader habuan tu!

SUZIE APAI said...

nasaz~lor...hilang enpon? ni bgtau dpt enpon baru la ni...hahhaha...nti aku send no aku kt tepon ko

adniz~owh...salam kenal. sy kt smk tmn daya 2. facebook ader...tp kureng aktif ler kt situ...kita lyn blog jer..nti tgglkan adres facebook kamu okey..

kirana~eh ko ni....tak der makner derr nk berlakon...gigih tu aku ngecat. 5 mins cat, 15 mins rehat..haahhaaa

yan~hahahhaa....lebih pada casa impian weih...sampai tergolekdog ngecat..tak hengat2, Maner ader habuan, ikhlas kerana Allah tu kerjaaaaaaaaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...