aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, December 9, 2009

daftar sekolah Qimi

Aduiii....masih dalam aura angin kus kus ni. Lemah semangat mak ni nyahhh oiii.. apa tak nyer, satu jam lebih yg lalu kitorg sekuarga g psr mlm cari sesuap mknn tuk dinner. Sekalitu, Qimi plak yg merenyam lepas tgn papa dia...terus MIA (missing in action!!!!) Hilang dlm 5mins cenggitu la jugak. Org dh la sesak...geram btul aku, Tapi nk salah kan saper? Salah kan kita tak pegang btul tgn ank2??? Tapi klu ank tu lincah nk kesitu nk kesini wlupun dilarang...ko jawab la sendiri Qimi oiii...Huh..tensi btul aku, ini kes Qimi syok tgk gerai yg jual menan2 kanak2 la ni. Frust btul aku, dah la ini 1st time aku jejak psr mlm stelah hampir 2 tahun duk sini.. Jadikkan pengajaran, bebel tak guna. MORAL UTK AKU & KAMU2 : JGN PERGI PASAR MALAM LAH SENANG....DUK UMAH, CICAH BISKUT NGAN MILO AJER BESH.......ATAU SUH LAKI AJER G SORG2 ATAU RAJIN2 LA MASAK SUZIE OIIIIIIIIIII..
--------------------------------------------------------------------------------
okey, berbalik kpda citer daftar sekolah Qimi. Ini pglaman pertama wei setelah jadik mama. Ahaksss...dah besar Qimi, tahun depan 5 tahun, dah bleh masuk sekolah pra tadika..Dia pun beria nk g school. So, aku daftarkan ajer taska yg dekat ngan umh..senang!

mak aih, citer psl daftar ank sekolah ni...teruja dan terkezutttt aku! Utk pra tadika sajer total 1 year nyer payment RM471..korang2 maybe, dah biasa kot noh. Aku la lum ader pengalaman. Tapi utk pendidikan ank2, haruslah yg terbaik kan....yang aku syoknyer, Qimi sudah menunjukkan keinginan nyer utk sekolah. Dah besar ank akuu..Harap2 jgn ikut jejak langkah aku sudahlah, mausk tadika meraung2 takut kena tinggal. Sampaikan tok aku pun kena sekolah tadika sekali...tapi duk belah2 belakang...hahaahaaaaaaa... manja siot aku!!! Aku pun pelik, ntah aper yg aku takut punaku tak tahu...siap nangis guling2 klu pandang belakang, tok aku dh tak der. (Dulu aku membesar dgn tok, so, diala yg bertanggungjwb menahan malu apabila aku meraung2 kt tadika dulu kala..). Tapi yg syoknyer, ujung tahun akula org yg paling byk dapat hadiah...buku la, alattulis la,bekas mknn la, bekas air la...pelajar cemerlang la katakannnnn..ahakssss.


ini la tadika Qimi....tak jauh dari umah pengasuh dan umh kami...

ini pulak lencana sekolah Tadika Al-Ummah

masa daftar dapat baju, stoking & lencana....baju sukan lum dapat lagi..

bergaya ngan baju sekolahnyer......

alahai...ank lanang aku ni berwajah jambu la pulak....tapi dia punyer garang mmg tak bleh blahhh....Tak per nak oiii!!!Jambu pun jambu la...JANJJI ROCKKKKK!!! Jgn ikut papa sudahhhhh..."Jawa pun jawan la...janji rock..."(da jawa tu jawa jugak, nk rock pekebenda lagi papa oiiiiiiiiiiii....)hahahhahaa
SEMOGA ZURIAT2 KITA MENJADI ORANG YANG BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRATTTT.....AMINNN..

7 comments:

watie said...

waaaaa sure cam x tentu arah mencari2 anak kaannnnnnn dapat bayangkan..

dah besar anak bujang nie.. huhuhu masa cepatnye berlalu itu bermakna kita semakin purba kakakaka merepek kejap

amin (amin kan doa awak tue)

re = itukan sebiji telur.. seakan-akan ada kalimah Allah..

Mata Hati said...

5 tahun bukannya terlalu lama. sekejap jer.. whatever, qimi mmg smart bila pakai seragam tadika tu

Mama Qaseh said...

Hensemnya dia ngn bju sekolah brunya..Msti Qimi hepi kan..
Cmane leh hilag kt pasar mlm tue..biasalh bdk2 skarg lincah n aktif lbh berbnding ngn kita dolu2 suma pnakut kan msa kecik2 hehe

YanDarwisy said...

Seronoknyer bila anak kita dah melangkah alam persekolahan. Mula mengenal huruf dan kehidupan sekeliling....semoga jadi anak yg yg bijak ya!

kirana said...

aku pon abru dapat emel yuran pndaftaran aiman...tiba2 rasa dah tua sbb anak dah sekolah ehhee

aku dulu tadika kemas..free ja rasanya...

nasazfrog... said...

uhhh daftar dah ye,,, aku ingat nak daftar wani tapi tahun dpn baru 4 tahun,, aku plak yang tak sabo nak anta dia masuk taska... utk masuk mmg camtu la suzi,, erm ni pun dok bincang2 lagi ngan hubby cene nak anta ke tak....

SUZIE APAI said...

watie~adui...lebih daripada tak tentu arah wei...semput aku..tp sbgai seorg mama yg cun, aku maintain cuin la wlupun hati mcm kena tsunami...saper tak sayang ank...

mata hati~hiks..arap2 smart la sampai tua....

mama qaseh~suker la budak2 ni sekolah..mcm kita masa kecik dulu excited....

yan~thanks yan...

kirana~btuk yer...ank mausk sekolah maknernyer kita ni dh makin berumurrrrr....dushh! kt diri sendiri...

nasaz~ko tgu 5 tahun pun okey...tp ader jgk yg 4 tahun dh anto...biar pandai berdikari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...