aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, July 1, 2009

"mama....adik duduk syiri.."

ahaks..dua ari lepas, tgh aku syok2 rehatkan diri..tiba2 Haqimi jerit "mama.., adik duduk syiri...".. (SYIRI = sendiri)

a ah la..adik dh bleh duduk rupanyer..aku mula2 risau takut terlentang or tertonggeng tp bila tgk dlm 5 mins Hazreen duduk teguh semacam jer, so, ini menandakan bontot dan pinggang nyer sudah berfungsi ngan baik.. Owh! excited lebih la aku...terus amik gambar..hiksss..over jakun. Aku mmg cenggini. Over sonot bila tgk ank2 dh pandai buat tu buat ni. Satu kepuasan, menandakan zuriat kita sudah makin besar, dan usia kita dh makin meningkat...owhhh..

Alhamdulillah sbbnyer perkembangan Hazreen mcm haqimi jugak...8 bulan dh bleh berdiri sambil pegang kt kerusi...10bulan nti bleh menapak la tu agaknyer. Tapi hazreen ni tang gigi blum tumbuh lagik. Masa Haqimi dulu 8 bulan dh ader 4 batang...hishhhh...lambat noo tumbuh gigi! tapi tak kisah sgt bab tu. Yang aku puashati, aku maish mampu 'tetekkan' hazreen...time sekolah, susu formula la...

jom layan gambo budak kecik ni...






gambo sentiasa blur sbb guna camera henpon. tak der camera canggih manggih la kawan2. Sila abaikan ruangan menonton yg penuh dgn tsunami iteww...ader anak kecik cenggini la...tunggang langgang sajork..ahaksss...

8 comments:

Mama Qaseh said...

Pkembangan yg baik tu Hazreen kan..biasalh laa bdk2 memg cmtue yang haruss rmh kita cm kapal karam gamaknya hehe

SUZIE APAI said...

mama qaseh~tak sabar nk tgu anak besar...baru rumah nmpak selesa skit kan? inikan, nk letak pasu kaca2 pun tak der chance..

mamadanish78 said...

tak pe..biar tonggang langgang pun....heheheee...tgh syok meneroka tu..wakakaa

De' Sal said...

Kalau nak tunggu anak besau sampai bila pun takleh nak menghias,nanti keluaq yang lain pulak,muahahahahh......buat macam akak nih tak serik2 menghias lama2 nanti anak2 akan biasa dengan keadaan itu,dia pun taknak usik.

Kejap jer dah besau si Hazreen tu ya,cepat masa berlalu.Oh ya ambik tag kat blog akak ok....hi hi...

Nem0 o0h Nem0 said...

biasa la tu ade anak kecil,umh mmg cam tongkang pecah.. =)

izman said...

biasalah tu, anak2 tgh lasak. anak2 akupun sama.

selalulah ambik gambar anak2 even pakai camera henpon, seronok tengok diorang membesar.

atie said...

wah hazreen dah pandai duduk, dapat kaki nanti lagi best kan.bertatih la pulak...

nasazfrog... said...

rindu nya aku kat ko suzi,,, anak ko sepeten ikut ikut mama dia... comel,, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...