aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, May 24, 2012

murah2 je..

Hikss....n3 spesel tuk silent reader berjantina pempuan @ female aje.. Nyah pun leh baca klu nk baca. Ahaksss....

Terfikir nk menjawab soklan2 yang selalu di tanya oleh rakan taulan. Sblum ni shy2 nk citer..hehhee.. Pebenda la ni kan.. Bukan nk berniaga ye kawan2, cuma nk share sesuatu...Title murah2 tu bukan promosi tau!! ekceli bukan la bagus sgt pun, tp org kata sharing is caring..........

Aiihhh...pjg benor intronyekan...... Tak tau plak nk masuk key camno ni.. Ape ye ayat paling mantop leh guna..

jap pikirrrrrrrrrr

-
-
-
-
-
-

okey... sebelum ni ramai kwn2 tanye produk ape yg saya duk tenyeh kt muka sbb nmpk cantik (uweekkk).. Mcamane sy jg badan sbb anak dh 2 tapi masih slim  (kurus kering sbnornya).. dan mcm mane sy sentiasa nmpk mcm budak umur 17tahun (anugerah Tuhan..).... okey setle bab2 pengenalan..nk masuk isi2 penting plak ni..

Produk muka - saya hanya menggunakan set penjagaan muka yg murah2..iaitu krim safi sahaja sbgi krim muka & alas bedak.. dari sebelum kawin duk pakai benda alah ni aje. Sbb rs berbaloi, murah dan sesuai tuk sume jenis kulit.... seingat sy produk sy pnh pakai ialah Nutrimetic(beli 1 set ms belajo kt sintok dulu, pastu simpan buat harta, mane pergi ntah), De Bella(ini mmg terbaik, tp mahal,tak mampu pakai sbb kumpul duit nk kawennn...hahaaa), Loreal (muka jadik putih sgt), pastu kekal guna krim safi smpai skrg... beli satu telap bekas kecik ni, tahan hampir setahun setengah..regepun, bwh 6 henggit je.. hikss...
 inilah produk yg aku tempek kt muka...tu pun klu sempat dan rajin...kdg2, sapu bedak je...ahhhaaa

Penyegar - tempek jgk la kt sini, wlupun malas yg amat nk pakai...klu mood nk menjangok, baru aku gigih pakai...klu tak sebulan 2 kali aje...hehee...sbb tu tak abis2!! save duit aku...huhuuuu..ekceli, toner ni sgt penting tuk kesegaran kulit muka..2 3 kurun ni, 2 jenis ni je aku biasa guna...safi jugak...




 

Dalaman - dari anak dara sampai sekarang saya suka mkn jamu...ape2 je la janji herba.. ms anak dara dulu duk menggalok mkn Jamu mustika ratu tuk set remaja, pastu bersalin Haqimi, mkn jamu Sendayu Tinggi plak, sampai abis pantang...masa bersalin Hazreen, jamu mak bidan original herba..hampir 2 tahun gak makan tak putus2.. kemudian makan HPA Paramaria (bagus ni) hampir2 2 tahun gak...skrg mkn 21st Century for women plak... sbb tu agaknya bukan setakat slim, malah trus kurus kering...huhuhuuu.... tp tak pe la..klu kita tak jaga badan kita, sape lagi kannnn...ahakss... Yg paling utama, ingredient dlm jamu@suplemen yg sy makan tu sentiasa ada kacip fatimah, royal jelly, herbs, Evening Primrose Oil dan yg berasaskan herba2 mcm mahkota dewa, serapat & serba mak nenek lagi la....

Bedak muka - bedak compact Miami....like!!!

itu je la kot brg2 murah yg aku guna....gambo sume dr en google...malas plak nk snap yg original kt rak tu.. Kepingin menjadi seperti Dato' Sarimah yg  jelita itewww..... tp dgn yg aku guna kt atas tu, bleh ke?? hheheheee.......... Org kata yg penting Dalaman kita, cantik di dalam, terserlah la diluar.... hmmm...kira setuju je laaa...

K chowwww...


3 comments:

PriNCeSs dYaNa said...

yahoo..akhirnye terdedah jgk rahsia yg disimpan selama nie..ahhahahaaa..i follow u kak

atty's said...

Sama lah..kty pun pakai safi + mustika ratu..

ainnoraini said...

Salam... Lama tak datang sini..
Kalau sesuai dgn kulit muka sudah baguss kann..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...