aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, November 26, 2008

best ke duk umah..?

"eh, ko buat aper skrg? best ker duk umah"?
"Ko dh tak nk keje ke zie?"

Two famous question bila kengkawan col aku..biasanyer sblm jwb, aku akan senyum dulu. Meh aku jawab in details yer..klu nk jwb kt henpon pjg lebar tu, ssh..lom abis ckp,HERO 1 aku dh mengharuk ambik tepon..last skli suara ke mana, henpon kemana..hehehe! Haru sguh.

Ok, berbalik citer td. "Best ke duk rmh..?" jwpnnyer :- Buat ms ni aku rs BEST&ENJOY ngan life aku..mhabiskan ms di rumh bersama ank2 mmg memenatkan & mnguji kesabaran. Kdgkala di selangseli dgn keriangan yg tak dpt dibeli dimana2..sbbnyer setiap keletah & setiap saat pmbesaran semua di depan mata..puashati!dan buat ms ni aku masih mampu menjalani proses breastfeeding tuk HERO 2..Qimi dulu aku smpt menetekkan nyer smpi umur 9 bln..1-5bln full breastfeeding. Mmg puashati sbb tak sumer yg berupaya melakukannyer di atas sbb2 tertentu..

"Ko tak nk keje"? Jwpnya :- actually aku kan baru abis pntg..HERO 2ni pun baru nk mausk 2 bulan, so terlalu cepat sekiranyer aku bekerja skrg..sian HERO kecik aku ni, baru 2 mnths tgk dunia. Masa ni la kita nk mhyati hidup&suasana mjaga& mbelai bby setiap saat stlh mengandungkannya 9 bln! Mgkin ms umur nyer dh 4 mnths ke atas (klu ader peluang baik) aku akan keje balik...en apai pun sllu duk ckp, sian bby kecik lagi..lgpun cukup mkn,pakai & hidup selesa,bahagia okeyla...Qimi dulu umur 5 mnths aku bru gigih cari kerja & alhamdulillah berhasil,Tuhan sbnrnye dh menetapkan rezeki kita kat maner..doa, usaha & tgu ajer..dan yg plg ptg aku tak terikat dgn saper2 sbb aku keje ngan private..apply gov tak dpt2. Tak per, en apai dh gov. biar aku sorg private co plak...bleh gitu?

Namun kdgkala ayt ini bermain di bibir kita......"aku kan tak sanggup duk umh, penat sgt..drpda jg ank baik aku keje..dpt jgk duit,dpt tolong suami". BETUL KE??? Bkn ke ank itu anugerah drpd Illahi yg kita inginkan? Knpa harus menuturkan kata2 sedemikian rupa? sama2lah kita renungkan kewajiban kita sbgi hambaNya yg di cipta sbgi WANITA penuh dgn tanggungjawab di atas muka bumi yang sementara ini..

7 comments:

atie said...

kak tie pun suka duk umah cuti2 panjang nih...

atty's said...

salam..perkenalan..dr kty..penah tak keje 2 bulan terus migrain..

tp bila dah keje..nak lak duk umah..heheehhe

nasazfrog... said...

suzie nanti kasik no fon leh, leh kite calling2 nanti... email kan nasazfrog_wani@yahoo.com

Mama Mya said...

sonot dok umah layan kerenah anak walaupun kenkadang mencabar minda hehehe..

Victoria Secret Heaven said...

De and Keli :)
congrats to both of u for your 2nd baby :) ni aku la Nab...hehhee...
finally dpt jugak aku masuk blog ko nie..anyway..take care..send my XOXO to the new baby k


luv ya!

atie said...

Ada tag untuk suzie ye...Sila buat k

ija said...

sorggaaa okq kalo dpt duk umah..kalaulah amirr tu jutawannn....teeeeetttttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...