aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, March 2, 2011

meterlock

bwk ank2 g bank, tanpa suami di sisi adalah sgt havoc okey! ader dua tiga perkara yg perlu aku setlekan kt bank...muka yg pd mulanya ala2 mama jelita gitu, trus bertukar menjadi mak tiri yg mcm tak mkn seploh hari. Sgt tensi...hazreen mmg semakin lasak & tak bley duk diam..(iyola, dh nama budak, bukannya mesin atm yg kejung je kt situkan..!). Di tambah plak ngan haqimi yg nk rescue adiknye, lagi la menghiruk pikukkan suasana dlm bank tu..Mintak maap kt security bank sbb kena marah ngan hazreen....hikss! Hazreen ni mmg garang...sabor je aku..buat malu omak heh!! Last skali terpaksa masukkan ank dlm kereta tuk redakan suasana.....

ape kaitan meterlock ngan bank ni? Langsung tak de kait mengait yer..itu baru intro...ahaksss..dushhh!!

okey, setle urusan bank, aku trus ke misi yg seterusnya...nk kena g lock meter air ye tuanpuan..Tak tau plak, kena lock! Tp dh pemaju suruh, g je la..sampai2 je kt umh tu, aku duk usha2 tak de tempat plak nk sangkut mangga! Very de poyo sbb bwk mangga shja.. bila duk jeling2 umh sebelah, baru tau bahawasanya nk kena beli besi tempat ltk mangga pulak..jenuh nk cari..Blur sekejap, tetiba tingat cikgu KH dulu pnh ckp nk cari brg2 besi kt hardware..Hahhhh tgk!! very de berdikari ye aku.. pikir 3 4 minit, trus ingt nk pusing ke setia indah carik kedai hardware. Sonang rupa2nya....satu kedai je dh jumpa....hehheeee...siap mintk uncle kt kedai tu tunjuk cara nk pasang..sonang ajo heh!!


ini la benda alahnye....sila percaya, pertama kali aku tgk benda ni...heheeee..

5 comments:

ainnoraini said...

kenapa ye...nak kene lock meter tu...

biasa la bile bwk anak2 ni...mmg meriah dibuatnye...

Mak Su said...

kesian suzie, tp task bwk anak2 ke bank ke, kadai ka, mall ka... mmg sgt mencabar :)

maksu pun kena beli meter tu, tp pemaju ada jual, malah dia tolong pasangkan, ai very der manja ;p

Fieza79 said...

hahaa first time jgk meterlock tu..

mmg mencabar tau bwk anak2 gi tmpt org ramai tnpa huby...huhuu

LyNn HaMzAh said...

rumah lynn dulu keck seng dah buatkan...kitorang bayar jer kat keck seng...

MataHati @ MH said...

utk apa meter lock tu ekk?
konpius ni.. takkan meter air pun org curi jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...