aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Thursday, January 7, 2010

mula bertugas

yuhuuuuuu.......dah hampir 2 weeks tak hapdet blog ni. Mcm2 citer ader tapi aku ni bknla seorg bloger yg tegar mcm kak VP kiter...hehhe...caya la makmah oi...hiks, tiba2 higlight namer mu kt cni pulok. Kita halal la deh.

Owh, ari ni aku tak bertugas, tak g sekolah, tak buat aper2...duk umh sorg2....ader sebab musabab tertentu,dan biarla rahsiaa.. Utk info korg sumer, aku dapt menyambung kontrak sbgi GSTT di sekolah yg sama,lapor diri sama dgn guru2 tetap yakni 4hb Januari, Alhamdulillah. So, life tahun ni masih bergelumang dgn pljr2 dan keje2 rutin seorg guru. Tapi jauh berbeza dgn tahun lps sbb tahun ni aku kena ajar sesi pagi...mak aihhh, sesi pagi adalah pljr2 form3-form5. Dan aku bertanggujwb m'ajar BI form 4..Sila speaking london dgn aku yer.....dushhh!!! kt kepala sendiri. Terima je la, wlu BI aku campur Tganu + Jawa ckit...hahhahah. Bertindak mengikut arahan je. Aku mls nk pening2. Pihk sekolah ambik aku sbb tgk aku ni bachelor International Bisnes...poyooooo, dh 9 tahun yg lalu, maner nk igt lagi...grammar,literature,comprehension and aper kejadah la lagih...nak tak nk kena NAK jugak la...siannnn aku....

3 hari persekolah dibuka, aku begitu bersmgt! Dengan gigih tahap ayam jantan yg berkokok pagi2 mcm kt kampung, aku dh bgun mandi kul 6pg dan gerak g sek kul 7pg. Kena punch be4 710pg (sek aku ader punch tau...jgn main2). Aku mmg sedikit terharu la sbb melanggar prinsip bangun tdo awal....owh, tensi...huhuhuuuu....ank2 plak, papanyer yg amik tugas anto umh pengasuh. Aku jemput ank2 dlm kul 230ptg cenggitu..Kira okeyla...

3 comments:

Mak Su said...

errr, hellooouuw, i speak speak londong, how auww you? i am fine and in the well ;p

suzie, salam tahun baru 2010, sori ek, gurau2 jer..selamat mengajar yang terbest untuk anak2 murid yang manis2 :)

YanDarwisy said...

Alhamdulillah...dpt sambung ya. Bleh blanjer

SUZIE APAI said...

mak su~hehehheh....slmt tahun baru gak mak su.

yan~alhamdulillah...rezeki aku lagik tahun ni..ko dtg johor aku velanjaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...