aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Friday, January 22, 2010

jumaat yg indah

mmg indah hari ni sbb tak panas sgt cuaca. Suam2 kuku jer, sejuk2 ckit...mata pun ngantuk heh..lps bacaan yasin tadi aku terus balik umah ngadap pc. Jumaat balik awal ckit...ank2 masih umh pengasuh. Tgu Haqimi balik sekolah baru ambik diorg...senang satu jalan.

Sekolah minggu ni cam biasa la. Awal2 tahun main sukan. Umah sukan tu lawan umah sukan ni..standard zaman dolu2, masih menggunakan nama kaler2 tuk sesebuah umh sukan. Biru, Merah, Kuning dan Hijau...sama ngan sek ni jugak.. tetap kena sebut warna2 tu wlupun ader nama tersendiri spti kuning-umh merak, biru-umh rajawali...bukan aper, klu pljr2 cina, tak hingat heh nama2 lain, yg diorg senang ingat dan sebut..kaler biru, merah...warna2..kan klu sebut 'umah merak-jadik umah melak...tak ke susah ckgu nk paham..

Bila ader sukan, cikgu2 la sama gigih kena dtg sekolah ptg2 tuk latihan umah. Lompat tinggi, jauh, larian, lontar pelury dan mcm2...Igt2 zaman sekolah dulu..aku tak gemor sukan sbb takut hitam...hahahhaaaaa. Tapi bila dah gondol jwtn ckgu ni, komitmen tu kena la beri...nak tak nk, wlupun ko tertidur kt padang...komitment tuuuuuuuuuuu tuk ank bangsaaaa...tpi bdk2 sekrg lagi teruk. Tak nk langsung bersukan..cikgu plak melebih2 kat padang. samapi ader cikgu yg mengalami incident yg tak diingini..patah tangan tuuuuuuuu. Kesian cikgu sukan sekolah aku...gara2 mahu menunjuk skill kpd pljr + malang tak berbau....

kejadian yg tak diingini..


selesai di anduhkan oleh ustaz..guna baju sukan ngan besi baton.


misi ke spital...keta pun turun padanggg

Kisah haqimi plak - perkembangan pembelajarn agak memuaskan. Seronok aku tgk. Wlupun, sekali tu terkencing dlm seluar..dan sekali tu dia masuk botol air dlm beg dan tak bertutup (faham2 sendiri la aper jadik, nasib tak der buku dlm beg). Tiap2 mlm mintak nk buat homework wlupun cikgu tak bagi homework..so, aku la yg kena sediakna bahan. dalm seminggu ader 3 kali cikgunya akan bg homework..bagus jugak... semoga menjadi ank yg pandai dan cerdik...

buku2 teks & exercise yg digunakan di Taska al-Ummah...kena sampul tuuuu...gigih aku!
Kisah hazreen plak - aduhai, masalh tak nk makan....berjalan ajer kejer nye. Tawaf satu umh tak henti nagn mulutnyer yg ngomel2. Pastu kacau abgnyer..

okey stop tuk minggu ni...aku nk g lawyer ptg ni tuk sign loan agreement plak. Tunjuk tapak je la dulu yer..

mana satu yer, aku luper.....dah 50% pembinaan...

3 comments:

Mak Su said...

maksu time sukan selalu jadik misi, angkat orang pengsan, hahah, sbb maksu kaki bangku. brp umur hazreen tu? sebaya baby w kot, mengacau org jer kerjanya.... ;)

Mata Hati said...

beli umah baru ker? hmm..murah rezeki...

nasazfrog... said...

wahhh tak sabar nak dok umah baru yer,, area mana tu beb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...