aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, September 9, 2009

bicara yg m'buduskan diri sendiri

aku : puan, saya nk mintak cuti esok atas urusan keluarga..
puan pengetua : mintak cuti? ramainyer nk cuti. Kamu duk kampung maner?
aku : Eh, bukan cuti tuk 18hb ni puan, saya nk mntk cuti esok satu hari..(sambil hulurkan form cuti)
puan pengetua : owh..ingat kan tuk jumaat depan. Ramai sgt yg mntk nk cuti 18hb ni. Nak balik raya takut jem..
aku : btul la puan, time raya sumer jln jem..
puan pengetua : kenape nk cuti? Saya tak bleh bagi CRK tuk 2 orang guru dlm satu hari.
aku : (sambil pikir reason! dan agak kalut pikiran waktu ini). Emmm...ada urusan keluarga ckit puan (takkan aku nk ckp nk g shopping? nk jln2 ngan asben sambil celebrate befday dia..ngok ke haper..? Tapi takkan aku aku nk tipu, bulan posa wooo..Tak baik tipu)..emmm, puan, saya sebenarnye bukan nk amik CRK. Saya guru GSTT, sy nk amik cuti tanpa gaji. Sebabnyer..sebabnya esok befday asben saya soo..,kami plan nk g beli barang2 tuk persediaan raya. (mampuss aku!!! alasan hampeh ni..)
puan : la, ingat kan aper. Kenapa alasan awak remeh sgt. (muka aku dh agak pink waktu ni menahan malu..siot btul, mulut aku ni..tapi sekurg2nyer aku bercakap benar!)
aku : sy tau puan, alsn saya remeh, sy try mintak.
puan pengetua : Mintak maaf la cikgu, saya tak bleh bagi sbb alsan tak kukuh. Saya ni jenis org yg bekerja.(pengetua ketawa, dan aku pun tumpang ketawa sbb nk tutup malu weii)
aku : tak per puan, saya faham. (cepat2 aku blah,,,adussss, aper punyer bongok la aku ari ni!!!)


hahahhahaa....malu sgt aku rasa! Tapi tak per la, sekurang-kuarngnyer, aku mintak cara btul dgn alasan yg btul.. bukan mcm sesetengah GSTT yg sanggup amik MC sbb tak nak cuti tanpa gaji...

aku utarakan masalh problem aku ngan guru2 lain, diorg bagi cadangan supaya aku masuk lambat ckit...

adui...letih! Moral : bercakap benar kdg kala ...................(sambung la sendiri korang. aku maish malu2 kuda nih. Ngok btul aku..


aku seorang yang jujur tak bleh blah punyer...

9 comments:

YanDarwisy said...

He..he..he...kene susun ayat cantekk punya dulu sebelum apply cuti....

kirana said...

hehehhehe lurussss nya cewahhhh
bulan posa tak leh nk tipu sunat..

kalau cakap hal personal..dia korek lagi tak tanya hehehe

iesma said...

hahah..kelakar la suzie, :)) xpe2..bagus la cakap benar bln2 pose nie..gemuk pose ari nie ye?dpt pahala lebih..hikksss,

Mama Qaseh said...

Tkplea Yang..
Dh memg tk pnh tk pndai n cba nk nkp bohong kan..
Itu lbh baik Yang..
Da hikmah d sebalik bcakap benar tu..
Percayalaa..

ija said...

erm aku tak tau nak cakap apa kat ko..syabas ataupun erm apa yek..anyway, jarang jumpa kakitangan yg jujur mcm ko..hihi

muni said...

hahaha..lawak la hang ni..

Mak Su said...

har har har

(oops! sowi ek, tergelak plaks)

nasazfrog... said...

ya rabbi.. sudahnya tak dapat lah ko cuti,, siannya,, cenggitu ek nak mintak cuti kalau law sekolah,, bio betul,, hihi kelakar la bila ko ckp terus terang nak sambut besday huby.. hihihihi.. berani lak ko kan...

Mama Qaseh said...

Selamat Hari Raya tuk Suzie n famili..
Mohon maaf kalau ada keterlanjuran kata selama kita berchit chat d blog yea..
Mga selamat smp pulang ke kampung nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...