aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Wednesday, June 10, 2009

upgrade bini no. 2

dah agak lamer tak buat n3 tuk bini no.2 en apai.

sekarg bini no. 2 dia dh di upgradekan. Lepas satu satu...skit pun aku tak kesah. Yang penting duit dia sendiri..aku ckit pun tak halang. Sbb aku bini yang mithali.. bini mithali mausk syurga wei korang..ahaks...

layan gambor jer la..baru lagi pasang ni, seingat aku ujung bulan lepas rasanyer.. ye la kot, sblum cuti sklah..

bila off power, skrin tv ni akan masuk dlm sembunyi mcm kepala kura2...utk elakkan keganasan melampau oleh ank2 terchinta...


dvd & vcd set..bertimbun ler jwbnyer cd dlm keta lps ni. CD yg wajib semestinyer, Upin ipin, otomen taro, kartun2...cd tuk tuan punyer keta harus la cd karok jamal abdillah, awie, search + wings & yg terbaru dirembat oleh en apai ialah ramli sarip dol....hehehhee....'dol' tu aku tambah jer yer..jgn tertipu! aku punyer bahagian yilek..hiks, igt nk beli cd memasak la. Oppsss...Gilo haper tgk cd masak dlm keta. Belasah je la......kan kan? hahhhahahhaaaaaaa


ha..ni tgh search tuk chanel tv...klu keta benti dpt la chanel siap ngan kaler. klu lalu hutan tu, ko tgk ler bintik2 itam putih ni smpi lebam bijik mato.

kronologi

1) 2007-luahan nk pasang skrin tv dh 2 tahun(hasrat terpendam),tp ongkos tak m'izinkan. Tunggu bini belikan, hampeh sajork!
2) 2007-Pengaruh yg kuat daripada pak su aku, menyemarakan lagi hasrat terpendam en apai itu..asyik meleleh je ayaq liuq tgk tv kt keta dia...
3) 2008-penangguhan p'belian terpaksa di lakukan spjg tahun lepas krana kekangan masa dan keje yg m'gila..sehinggalah berpindah ke johor pun, masih blum mampu pasang lagi...Moral : sian laki den.....ahaks
4) Awal 2009-krajinan en apai ke kedai car accessories & kegatalan mulutnyer bertanya tokei kedai tlh m buahkan hasil yg tak sepatutnyer apabila tokei kedai itu tlh ter'cakap' harga yg agak bersesuaian....maka, perjanjian di buat..tapi tak mampu nk beli jugak...hahhahah...sbb.....ongkos yilek...
5) End of May 2009-akhirnyer, en apai pulang dgn skrin tv yg dah terpasang...tanpa m'beritahu sepatah pun kpda bini nyer ini....

hantam sajer la papa oi...janji hati mu sukaaaaaaa.....aku pun sukaaa...

11 comments:

atty's said...

besh..leh tgk tv..

AkMa said...

UISHH..canggihnye tv die...lelaki ni bassiccally same je kan..suke menambahkan accessories keta..

SUZIE APAI said...

atty~besh klu suasana aman dlm keta...tp bila ank2 m'haruk itu ini...paham pham sajork

akma~tambah car accesssories tak per. jgn tambah bini sudaaaaaa...haahha

atie said...

Ops....bini 2 upanya hihi, sib baik tv...

YanDarwisy said...

Samalah dgn laki aku. Yg benornya dia yg gatal nak tgk. Kita serupalah. kan ke baik kalau dia blikan aku handbag dan sepasang sepatu.nama dia jugak yg aku jaja. Tak gitu pn. Suzie?

Mak Su said...

yeahhh, sokong saja :D

SUZIE APAI said...

atie~mintak jauh ler.....hehheheh

yandarwisy~aku SOKONG 100%...tp sekali sekala tu biarla depa dgn angau mereka...sbgai hadiah tuk diri sendiri lps penat bekerjakan...

mak su~hiks...vote nooo....

pak ngah rep said...

ok la tuh.. dua2 bini jaga lek lok.. bgs bermadu nih!!

nasazfrog... said...

haaaa selamat tghari cikgu,, suzi mengajar kat mane> sekolah apa? wah dah ada tv jgn leka plak,, hati2 jugak k..

Mata Hati said...

alalala...update ler lagi. doh naik sarang laber doh tu..

Mama Qaseh said...

Hehe kt keta sya pn da pasg skrin tv tue..tuk dak Qaseh tue tgk upin ipin dia 24jm..skang ni dah kemaruk tgk cite hantu plak huhu..sbo jer laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...