aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Tuesday, October 2, 2012

dah rupa mak cik2 ke?? oh nooo!!


dh janji ngan kawan2 merangkap pasengger jet pejuang  nk apdet blog psl tragedi ni..Harus update sbgai kngan kt alam maya ini sbgai tanda penghargaan atas sesi gelak sampai nk pecah perut!! Sume nama dlm n3 ni adalah nama sbnar spya tak de yg tertanye2 lagi watak sbnar kisah benar ini...ahaksss...

kronologi (perlu ade kronologi ker??..) Hantam sajorkkk...

1) perjalanan 3 jam pertama dr TM ke JB sgt smooth...biasanye RR seremban mjadi tempat wajib mkn & solat,tp kali ni ubah ckit strategi sbb perut masih kenyang dek kerana perut memasing sdh di isik dgn fastfood drive tru...(kt TM ade drivetru yerr....)..

2) kul 8pm lebih, kami berhenti di RR Air Keroh... niat adalah tuk makan dan menunaikan kewajipan sbgi org Islam... kelihatan beberapa org makcik berbaju kurung, lalu lalang di ruang legar tempat mkn mencari menu mungkin... Kitorg yg baru tiba mengintai2 tempat duk duduk...tiba2...sorg makcik ntah dr mane menepuk bahu si syam(mmg name sbnar..)

"Eh...! ko dah sembahyang blum???"
syam terpinga2.....trus toleh blkg, dan TAK KENAL...
diana terkesima...(dlm kpla kitorg : ape hal mak cik ni...? mesti salah orang...)
"hah??! eh..salah orang..."

kitorg dh gelak..tp cover2...biasala orang salah orang....huhuuuu....diana nyaris2 nk jawab... 'kitorg blom, baru sampai...'.... (ader nilai2 peramah di situu....)...ahaksss

3) kitorg trus cari tempat duduk...tiba2 tempat duduk yg lain sdh dipenuhi ngan rombongan makcik2 berbaju kurung...mungkin sebuah bas kot...ala2 rombongan cik kiah gituuuu...dlm kepala ni mesti geng2 makcik yg salah tepuk bahu si syam tadi....huhuuuuu...

4) 15 minit kemudian ...kitorg dh dpt mkn dan mkn dgn berselera diselangi dgn keriuhan suara makcik2 td berborak...kiri kanan depan belakang penuh ngan grup depa...tiba-tiba....sorg makcik berdiri betul2 tepi meja si Pah yg tgh makan..sambil jerit kt geng dia meja blkg...

"pah..oo ppahhhh...! ko---- bla bla bla blaaaaaaa..."
lantang btul jeritan makcik tu, satu RR dengor rasanye..apetah lagi suara tu direct masuk telinga Pah yg tak berdosa itu...

yang si Pah trus terbatuk + terkejut monkey....yang kitorg plak dh tak dpt tahan gelak....terus masing2 gelak besar tak hengat2...kat situ jugakkk!!...mmg lawak jenaka wokeyhhhh..TERSEDAKKKK!!! mmg ade banyak nama Pah kt Malaysia ni..MORAL : Pah perlu tukar jd Monalisa sbb amat jarang makcik2 guna nama monalisa kot...

5) 30 minit berlalu dgn mcm2 situasi yg boleh membuatkan kitorg ketawa mcm nk pecah perut...akhirnye, aku sbgi drebar memberi arahan kpda si syam & diana tuk pergi solat dulu...tuk kurangkan sesi gelak sbnarnye... (sbnarnye tak tahan dgn ulang tayang ala2 taperecorder dr si syam...)

6) ondeway nk turun ke kereta, aku ngan Pah sepakat nk beli buah2an....suasana masih kalut ngan rombongn makcik2 td...tgk syok duk pilih pisang, tiba2...bahu Pah plak yg di tepuk...

"kiah..! kiah..!.ko ----------.bla bla bla..."
bila kitorg toleh dan pandang muka makcik yg duk sebut 'kiah' tu..aku mmg dh tak bleh cover...meroyan gelak kt situ jugak...!!! salah lagiiii................ tapi kenapa asyik kitorg yg berempat aje yg jd mangsa klik makcik2 tu.....
dh rupa makcik2 sgt ke kitorg???..........ahhahaaaaaaaa...mmg kitorg pakai bju kurung...mungkin itula satu sbb diorg igt kitorg ni satu grup ngn depa...adoyaiiii..senak pankreas akuuuu!!!!!
"alah, salah orang..ingat kiah tadi..baju warna samer"
cobaan makcik tu memberi alasan, pdhal bila kitorg survey, sorg pun tak de pakai baju kaler mcm Pah...hahhaaa

7) dh sakit perut ketawa...kitorg trus pergi ke kereta tanpa menunggu si syam & si diana...tak sanggup dah di kiahkan oleh makcik2 tadi...klu lame lg kt situ, habis tipah, joyah sume kluar....oh noooo!!

Kesimpulan : Kemungkinan besar makcik2 tadi tak baper kenal @ cam rakan2 se'bas' yg diorg naik..tu main tepuk aje...

Moral : Elokla tukar baju dulu bila abis kuliah, baru gerak balik dgn gaya lebih mude dr usia sbnar...

Terpikir : agaknye, bila aku tua2 nanti pun mcm tu kot....mungkin lebih dasyat kekonfiusan nye... NAK KENA MAKAN GULA LEBIH....Dr Khoo cakap!!

***n3 ni bukan sekadar suka2..same2 muhasabah diri....yg muda perlu hormat yg tua...mereka sgt peramah sebenarnye! Yg muda harusla sape yg tua...cuma rasa rugi tak sempat berkenalan dgn makcik2 tu..mereka sume sgt sihat dan cergas kerana masih mampu travel naik bas bersama rakan2! Kami doakan mereka disihatkan tubuh badan dan dipanjangkan umur...Insya Allah..................terigt tok sy kt tganu...huhuuuu

1 comment:

Lynn Hamzah said...

hehehehehe...akak muda lagi la...x macam makcik2 pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...