aku yang bernama suzieapai

aku yang bernama suzieapai

jom jengah

Monday, May 23, 2011

kisah basi baru nk display

Kerja2 pengubahsuaian umh…Hampir sebulan jgk sesi renovate ni. Mmg tak sabor2 nk tgk bila siap….Akhirnye, siap juga. Hiks…setakat hari ni, buat yg wajib je dulu…dan masih ade yg lum lengkap.. Pengalaman & pengajaran sewaktu kerja2 renovate ialah : -(1) At least sekali dlm sehari or dua hari tuan rumah harus dtg usha2 rumah….klu tak puashati leh komplen terus…tp jgn over komplen sudaaaa..(2)Pastikan diorg alas lantai sewaktu kerja2 pengubahsuaian, kerana ianya akan menybabkan tile ko yg cantik & baru itu, scratch….(3)Pastikan kerje wall plaster cantik & kemas…klu tak, ia akan memberi mslh apabila sesi mengecat dilakukan…. Mcm kt umh aku ni, ade part2 wall yg mcm hampehsss….

sliding tengah yg di pecahkan.....purpose :- untuk besarkan hall...
cabinet dry kitchen & dining room....
table top wetkitchen.....untung jgk sbb keluasannya ruang ni, seswai ngan peti & mesin basuh...
table top tuk dry kitchen yg dlm pembinaan.........ekceli,gambo2 ni ms renovation di lakukan....semak & berselerak okeyh...

3 comments:

Lynn Hamzah said...

bila nak buat house warming kak? jemput lynn sekeluarga yer nanti...

MataHati @ MH said...

nampak byk jugak keluar belanja tu utk dapatkan hasil yg dihajatkan

sal said...

masih dlm pembinaan..klu dh siap tentu selesa kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...